Logo
Одштампајте ову страницу

Подела бесплатних канти у насељима са индивидуалном изградњом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kanteeeeeБЕОГРАД - Радници ЈКП „Градска чистоћа” ће у суботу, 24. јануара, од 8 часова ујутру на територији општине Звездара (део насеља Миријево, Раковица, део насеља Сунчев брег и Палилула, део насеља Борча), бесплатно поделити канте за одлагање кућног комуналног отпада за укупно 3.000 домаћинстава.


Становници тих насеља су у обавези да добијене канте остављају испред својих капија како би екипе „Градске чистоће” могле да их испразне. Пражњење канти се обавља једном недељно, почев од 6.30 часова, и то данима посебно одређеним за свако насеље, о чему ће суграђани на лицу места бити обавештени.


Акција бесплатне поделе канти суграђанима покренута је са циљем да се побољша организација одношења смећа, а у уским улицама, због немогућности постављања контејнера, да се суграђанима олакша избацивање комуналног отпада. Такође, технологија одвожења смећа из индивидуалних канти знатно утиче и на смањење формирања „дивљих” депонија у Београду.


Канте запремине 240 литара намењене су искључиво за одлагање кућног комуналног отпада, због чега ЈКП „Градска чистоћа” апелује на њихове нове власнике да их не користе за одлагање шута, земље или пепела и жара јер ће тако физички оштети канту.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 јануар 2015 21:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015