Logo
Одштампајте ову страницу

Арсовићевој сребро у троставу са рекордом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1kuvajt3srebroarsovicКУВАЈТ - Андреа Арсовић, олимпијка Партизана, освојила је сребрну медаљу у гађању МК пушком тростав трећег дана „Велике награде емира од Кувајта“ са 458,6 кругова.Уједно, оборила је и сопствени државни рекорд финала који је износио 457,8 кругова са финала Купа Србије 2013.  Бронзана из Пекинга, хрватска репрезентативка Сњежана Пејчић, заузела је прво место са 462,8 кругова, док је бронза припала Јасмин Ксианг Веи Сер (Сингапур) са 447,4 круга.


Пре финала, које је вредело 376 кругова, Арсовићева је била трећа са, за овај део сезоне, одличних 380 кругова (клечећи 192, лежећи 195, стојећи 193). Бољи резултат испустила је првом серијом у стојећем ставу (94), да би у другој погодила 99 кругова и завршила на високом трећем месту иза Пејчићеве и Сер које су имале по 587 кругова. Арсовићева је у гађању ваздушном пушком освојила злато.
- Мало сам се прибојавала како ће проћи ово моје прво такмичење МК пушком у сезони – рекла је после меча Арсовићева.- Имали смо пред полазак кратке, али напорне припреме у Крагујевцу на затвореном стрелишту за МК оружје које су ми веома користиле. Задовољна сам резултатом основног дела, у финалу сам после прве серије дошла до друге позиције и нисам је испуштала до краја. Пејчићева је гађала сјајно, побегла ми је више од два круга после осам метака, трудила сам се да  је „уловим“, али сам на крају морала да се задовољим другим местом.
Њен тренер Драган Доневић, који је у сручном штабу репрезентације у Кувајту са Гораном Микецом, је истакао:
-  Све честитке Андреи Арсовић за основни део, финале је гађала са малим осцилацијама што је и разумљиво обзиром  да смо само у Крагујевцу тренерали неколико пута  финале, али је и овај резукта државни рекорд.  Са две медаље, златном и сребрном, поставили смо добре темеље за наставак предолимпијске године...
Ово је пета медаља српских стелаца у Кувајту. Првог дан златом се окитио Дамир Микец у гађању МК пиштољем, док је Немања Миросављев освојио бронзу ваздушном пушком! Другог дана освојене су две златне медаље – Андреа Арсовић ваздушном пушком и Немања Миросављев МК пушком 60 метака лежећи!
 У четвртак 29. јануара, четвртог дана „ВН емира од Кувајта“ на којој учествују и стрелци Француске, Норвешке, Мађарске, Казахстана, Јапана, Монголије, Албаније, Хрватске, Малезије, Узбегистана, Брунеја, Саудијске Арабије, БиХ, Омана, Катара, Јордана, Малдива, Туниса, Бангладеша, Кувајта… Дамир Микец ће гађати ваздушним пиштоем, а Стеван Плетикосић и Немања Миросављев МК пушком тростав 3 пута 40 метака. Последњег дана, 30. јануара Андреа Арсовић ће гађати МК пушком 60 метака лежећи. Организатори плаћају све трошкове за четири такмичара и два тренера.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 јануар 2015 16:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015