Кућа Добрих Вести

Login

Максимовићева нишани Рио из Бара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1barivana2БАР - Ивана Максимовић, репрезентативка “Академије Максимовић” олимпијска вицешампионка из Лондона 2013. почела је припреме за сезону малокалибарским оружјем у Бару са тренером Гораном Максимовићем, олимпијским шампионом из Сеула 1988.


Припреме су на затвореном МК стрелишту клуба Морнар, које има електронске мете, радионицу за сервисирање оружја, а Ивани Максимовић су на располагању и теретана и затворени базен.
- Циљ нам је да већ на првом Светском купу у Кореји у априлу освојимо олимпијску визу за Рио - открива планове Горан Максимовић.- Захваљујемо се нашим домаћинима из клуба Морнар на изузетном гостопримству као и на сјајним условима. У овој фази припрема то помаже да се лакше поднесу напорни тренинзи.  Радимо два пута дневно, два техничка тренинга МК или ваздушном пушком, затим иде у теретну или базен јер велику пажњу посвећујемо физичким припремама. Остајемо у Бару до 9. фебруара.  Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије и Олимпијском комитету Србије који финансијски изузетно подржавају програм Иване Максимовић.
У 2015. олимпијске визе српски стрелци нишаниће на четири Светска купа: у Чангвону у Кореји у априлу, Форт Бенингу у САД и Минхену у мају и Габали (Азербејџан) у августу, на Шампионату Европе МК оружјем у Марибору (од 19. јула до 2. августа) и првим Европским  олимпијским играма у Бакуу у Азарбејџану од 12. до 28. јуна.
У Марибору ће се МК пушком тростав за мушкарце и жене, МК пушком 60 метака лежећи за мушкарце поделити по три визе, а једна је резервисана за Баку.  У овим дисциплинама ће се на сва четири Светска купа поделити по две визе.
Ваздушном пушком за мушкарце и жене у Бакуу ће се доделити једна виза и по три на четири Светска купа.
МК пиштољем за мушкраце и жене у Марибору ће се поделити по две визе, у Бакуу по једна, као и по две на четири Светска купа.
Ваздушним пиштољем за мушкарце и жене, доделиће се по једна виза у Бакуу и по три на четири Светска купа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 07 фебруар 2015 02:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија