Logo
Одштампајте ову страницу

Три пробе до Шампионата света у Немачкој

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1uoksspavlovicidragojlovicБЕОГРАД - Српски куглаши и куглашице имаће три пробе до кадетског и сениорског екипног Шампионата света у немачком граду Шпајхерсдорфу од 12. до 23. маја одлучено је на  седници Управног одбора Куглашког савеза Србије у Београду.


Прва проба (кадетске и сениорске селекције) биће у Тиргу Мурешу у Румунији 14. и 15. марта, потом долази пријтељска утакмица у гостима са Немачком  18. априла (само сениорке и сениори) и последњи тест биће 2. и 3. маја против Мађарске (кадетске и сениорске селекције)  у Бањи Јунаковић и Бачкој Тополи. Према прелиминарним предлозима, о којима ће се коначно изјаснити селектори, прве припреме за СП би биле уочи меча са Румунијом.
На Шампионату света у Залаегерсегу у Мађарској 2013. сениори су се окитили бронзом и наставили континуитет освајања медаља јер су у Детенхајму 2009. и Сарајеву 2011. били шампиони света. На кадетском Шампионату света, одиграном такође у Залаегерсегу пре сениорског,  Србија је учешће завршила са четири медаље – сребром Весне Бошков (поједначно – класик) и Алена Кујунџића (поједначно –спринт) и две бронзе: Давида Лаиншчака (појединачно – спринт) и женске репрезентације у којој су биле Хермина Лукач, Весна Бошков, Санела Милосав, Кристина Љубенковић и Ангела Золнаи.
Усвојени су и извештаји са Светског купа у Хиршауу у Немачкој у фебруару на коме је српско куглање потврдило високу позицију у свету освајањем три медаље – сребра и две бронзе. Сениорско сребро припало је Вилмошу Заварку, док су јуниорске бронзе освојили Маја Ђукић и Роберт Ерњеши.
У комбинацији за Куп нација (сабирају се најбољи резултати куглашице и куглаша) у јуниорској конкуренцији Србија је била прва испред Немачке и Аустрије, док је код сениора заузела треће место иза Мађарске и Хрватске.
- Још једном честитам репрезентативцима и члановима стручног штаба. Сви наши куглаши и куглашице су били изузетно борбени и достојно су представљали Србију – рекао је Урош Драгојловић председник КС Србије.- За игру су наши куглаши добили аплаузе, посебно Маја Ђукић и Вилмош Заварко којима су аплаудирали по десет минута.  Сви српски репрезентативци су поражени у мечевима у којима су ривали постигли најбоље резултате а касније се нису ни приближили том максимуму. Недостајала нам је само једна златна медаља. Надам се да ће нам богиња среће бити наклоњенија на екипном Превенству света у мају. Захваљујем се још једном Министарству омладине и спорта Србије, Спортском савезу Србије, превознику шампиона Ласти и пријатељима из „Воде Врњци“ и крагујевачког „Пак промета“ на великој подршци коју нам пружају и без које не би било ових блиставих успеха.
Координатор за примену „Правилника  о дисциплинским мерама и поступку изрицања у случајевима повреде анти допинг правила“ биће Војко Павловић генерални секретар КСС док се не изабере Медицинска комисија.
1UOKSSCLANOVIЧланови Управног одбора усвојили су одлуку да од сезоне 2016 – 2017. утакмице у другом степену такмичење морају да се играју на стазама са плочама, а сугерисаће се екипама из трећег ранга такмичења да за ту сезону доведу куглане у ред, мењањем плоча на чуњском постољу и дасака – положница на залетишту.
Усвојена је оставка председника Регистрационе комисије КСС Драгана Јовичића и Куглашки савез Војводине предложиће кандидата за ову функцију.
Усвојена је листа стипендиста Министарства омладине и спорта Србије,  на којој су само куглашице и куглаши који испуњавају критеријуме за категоризацију  и услове – да нису старији до 45 година за заслужне спортисте, до 26 година за међународни разред и до 22 године за национални, као и да у школи (за млађе) имају најмање врло добар успех. На списку су Игор Ковачић, Вилмош Заварко, Роберт Ерњеши, Даниел Тепша, Чонгор Барањ, Урош Јагличић, Арпад Антал, Радован Влајков, Ливиа Санто и Марко Антић.
Усвојен је и извештај о Сајму спорта у Београду крајем новембра прошле године. Председник Урош Драгојловић се још једном захвалио свима који су помогли да штанд КСС привуче велику пажњу, а хит сајма била је једностазна куглана која је, уз огромну помоћ Милоша Миловојевића представника Функа за Србију, монтирана у хали 3.
Скупштина Куглашког савеза Србије одржаће се у Врбасу 12. марта у 12 часова.
Седници су присуствовали и председници комисија – такмичарске Милош Митровић, дисциплинске Милан Остојић и за информисање Бранимир Васић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 фебруар 2015 12:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015