Кућа Добрих Вести

Login

НБС обележава Светску недељу новца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

NBSssssБЕОГРАД - Народна банка Србије (НБС) ће од 9. до 17. марта низом едукативних активности обележити Светску недељу новца (Global Money Week)  која се организује на иницијативу Међународног покрета за финансијску едукацију деце и омладине.

У оквиру програма за Светску недељу новца, коју НБС обележава четврти пут заредом, планирани су обиласци Центра за посетиоце Народне банке Србије, уз стручно вођење кроз сталну поставку и тематске изложбе са занимљивим интерактивним садржајем.

 

За ученике средњих школа биће одржане радионице на теме из финансијске едукације, и то "Динар наш новац" и "Мој буџет и ја", као и турнир у друштвеној игри "Монетура", најавила је НБС.

 

Биће организован и низ стручних предавања за студенте Франклин Универзитета у Швајцарској и за професоре средњих економских школа у Србији, као и дебата на тему "Штедња за будућност" за ученике Правно пословне школе у Београду.

 

Активности ће се одвијати током наредне седмице на више локација, у зградама Народне банке Србије у Краља Петра 12 и на Славији, као и у просторијама Економске школе у Суботици.

 

Светска недеља новца је глобална акција чији је циљ едукација деце и омладине о новцу, штедњи, предузетништву и сличним темама кроз забавне и интерактивне активности.

 

Активности у оквиру Светске недеље новца организују школе, универзитети, министарства, централне банке и друге финансијске институције широм света.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 март 2015 20:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија