A+ A A-

Пејовић одабрао за Осијек

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1ARHIVALMEVROPEБЕОГРАД - Спортски директор Стрељачког савеза Србије Срећко Пејовић, одредио је стрелце за квалификациони турнир Лиге младих Европе од 1. до 4. маја у Осијеку.


- Екипе су мешовиште, стрелци су годишта  1997. и млађи и имамо веома квалитетан састав пушком, док пиштољем, овој генерацији, где су веома млади стрелци,  треба дати шансу да се кали и доказује - рекоа је Пејовић коме ће у стручном штабу асистирати Маријана Новковић и Сретен Нешковић.
У екипи пушком су Стеван Јовановић („Чика Мата“, Крагујевац), Лазар Ковачевић (Јагодина), Милица Бабић (Палилула) и Сања Вукашиновић (Нови Сад), док ће пиштољем гађати: Марија Шуњеварић („Алекса Дејовић“, Ужице), Стефан Тодоровић (Колубара, Лазаревац), Бранко Машановић (Полицајац) и Малина Станојковић (Бор 030).
У првом финалу Лиге младих Европе 2009. у Хелсингору у Данској српска репрезентација пушком у саставу Катарина Бисерчић, Борислав Мазињанин и Драгана Тодоровић освојила је златну медаљу.
У другом финалу 2010. у Болоњи  Катарина Бисерчић, Борислав Мазињанин и Жарко Трифуњагић заузели су четврто место ваздушном пушком.
У трећем финалном турниру 2011. у Будви, српска репрезентација у гађању ваздушом пушком заузела је последње, четврто, место у групи и није са пласирала за полуфинале.
У четвртом завршном турниру у Вроцлаву 2012. репрезентација Србије ваздушном пушком је завршила на петом месту.
Српски стрелци се нису квалификовали за завршни турнир у Лашком 2013.
На завршном турниру у Смедереву 2014. српски стрелци су  завршили такмичење у групама и нису се укључиле у борбе за медаље. Пушком је репрезентација била трећа, а пиштољем четврта.
У Лиги младих Европе учествују стрелци од 14 до 18 година пушком и пиштољем, у екипама које могу да буду само мушке, само женске, али и мешовите. Гађа се дуелно, стрелац против стрелца уз гласну музику и навијање.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани