Кућа Добрих Вести

Login

Олимпијске визе „оверили“ трубачи

Оцените овај чланак
(1 Глас)



1docekgrgicimaksimovickvoteБЕОГРАД - Прва група српских стрелаца, међу којима су били и освајачи олимпијских виза за Рио 2016. Ивана Максимовић (пушка) и Димитрије Гргић (пиштољ) дочекана је на Аеродрому Никола Тесла са – трубачима!


Трештало је до неба, Ивана Максимовић, која је уз олимпијску визу освојила и сребро ваздушном пушком, се расплакала, у веселој атмосфери су уживали и  остали стрелци Јелена Живковић, Андреа Арсовић, Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Бобана Величковић,  Дамир Микец, Андријаа Златић као и  чланови стручног штаба Јелена Аруновић, Горан Микец и Горан Максмовић, бројни чланови породице, стрелци, тренери, пријатељи и поштоваоци стрељачког спорта.
Максимовићевој и Гргићу пригодне поклоне уручили су Ненад Петковић генерални секретар СС Србије и Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије, а  присуствала је и Бојана Николић самостални стручни сарадник у ССС.
- Моја мама Мира је најбољи прогнозер. Када сам кренула у Чангвон рекла је да сам у страшној форми МК пушком, али да ће се сто посто десити да олимпијску визу освојим ваздушном пушком. Тако је и било и то са новим оружјем јер сам имала проблема са старом пушком – причала је Ивана Максимовић кроз сузе и смех док је грлила свог љубимца  вестија Шврћу.-  Да нисам то постигла, било би много теже МК пушком, јер  су услови били ужасни, хладноћа и ветар који  је утицао да добијем једну „седмицу“ и осмицу“ у мечу што ме је коштало финала. Чангвон је мој срећни град, тамо се освојила 2011. олмимпијску квоту и прву медаљу на Светским куповима и био је лепа најава за Лондон где сам се окитила сребром. Пре две године сам у Чангвону освојила две бронзе, сада сребро и олимпијску норму, надам се да је то лепа најава за Рио. Много ми је значила огромна подршка мог тима, породице, чланова стручног штаба и репрезентативаца и на томе свима још једном велико хвала... Први део плана сам испунили, сада је на реду освајање Европе на ЕШ у Марибору у лето. И, зашто да не и медаља са првих летњих Олимпијских игара Европе у Бакуу.
1docekgorniivanamaksimovicsasvrcomЗа породицу Максимовић Кореја је срећна земља: Горан Максимовић, тренер и отац Иване Максимович је  1988. у Сеулу освојио златну олимпијску медаљу:
- Ивана је остварила оно што смо планирали, сада можемо много боље да се концентришемо на квалитетан рад до Рија.  Не земерам јој ништа за такмичење МК пушком, услови су били јако лоши, имала је солидних 579 кругова и са те стране можемо да будемо задовољни.
Димитрије Гргић је у Чангвону 2011. освојио олимпијску визу за Лондон али није гађао у главном граду Енглеске јер је СС Србије одлучио да пријави два а не три стрелца пиштољем, па је Гргићева виза замењена  за једну женску за пиштољ и учестовала је Јасна Шекарић. Пре четири године био је осми у свом првом финалу на великим такмичењима, а сада је четвртим местом забележио најбољу позицију у каријери:
1docekgrupna- Концентрисоа сам се да сваки хитац одрадим као треба и било је изванредно у прве четири серије, да бих у петој мало попустио, али на крају сам са 583 круга глатко ушао у финале. Нисам размишљао  ни о ономе пта је било нити шта ће бити у финалу. Био сам и стално и трци и за медаљу,  али ми је Индијац са два „јака“ центра побегао. Планирали смо мој тренер и отац Митја Гргић и ја да напад на олимпијску норму буде у Чангвону, иако је ту конкуренција веома јака. Долазе сви најбољи азијски стрелци јер је Свески куп у Чангвону догађај број један за азијско стрељаштво, а из Европе није изостао нико ко има амбицију да гађа у Рију! Такође, у првом плану био је ваздушни пиштољ,  јер  смо МК пиштољем тек почели и показао је и резултат да сам био добро припремљен. У наставку сезоне биће прилика да се нешто уради и МК пиштољем.
Срећко Пејовић спортски директор СС Србије је  овако оценио први Светски куп у Чангвону:
- Прву „рунду“ нове сезоне смо  успешно завршили. Очекивао сам најмање две квоте, то се и испунило, штета за Себића који је два пута био први испод црте  у два велика финала, пети и шести, али сам сигуран да ће му то бити подстрек да не посустаје. Бобана Великовић је имала проблема са оружјем, Јелена Аруновић је  са само три слаба хица испустила „већ виђено“ финале, Микец је два пута био надомак финала. Сада можемо и да мало тактички осмислимо програм, да „циљано“ шаљемо где буде требало оне који могу да донесу још квота и циљ је да их до краја године буде минимум осам.
1docektrubaciПејовић је предложио Управном одбору СС Србије да на Светски куп у Форт Бенинг (САД) од 11. до 19. маја путује нешто измењени састав – пушка: Стеван Плетикосић („Чика Мата“), Миленко Себић (Ц. звезда) и Милутин Стефановић („Чика Мата“), Андреа Арсовић (Партизан) и Ивана Максимовић (Академија Максимовић), пиштољ: Димитрије Гргић (Академац) и Дамир Микец (Полицајац), Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Ц. звезда),  Бобана Величковић (Бор 030) и Јасмина Гргић (Смедерево).
- Миросављев и Златић ће паузирати и тренирати за  Светски куп у Минхену од 26. маја до 2. јуна. Златићу су неопходни тренинзи, неке проблеме који су се појавили не може да решава на такмичењима. У конкуренцији са оба оружја у САД ће гађати Зорана Аруновић и Јасмина Гргић, Јасна Шекарић МК пиштољем, а  Бобана Великовић ваздушним пиштољем. Шекарићева и Величковићева ће са другим оружјем гађати за „ем  -ку – ес“, односно основи квалификациони резултат – објаснио је Пејовић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 април 2015 17:37
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија