Кућа Добрих Вести

Login

Тања Петровић освојила бронзу на Светском купу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1bronzapetrovicdesnoШПАЈХЕРЗДОРФ -  Сјајан почетак за српско куглање  на куглашком фестивалу у Шпајхерздорфу у Немачкој- пионирском Светском купу (6 - 8. мај), кадетском појединачном и екипном Шампионату света (8 – 13. мај) и сениорском Првенству севта (13 -23. мај): пионирка Тања Петровић освојила је појединачну бронзу са 544 чуња!


Злато је припало Каролини Футшек из Аустрије са 566 чуњева а сребро Саманти Џонс (Немачка) са 560 чуњева.
У конкуренцији пионира, тријумфовао је Словенац Домен Шпех са 581 чуњем испред Гергељи Гомбоша (Мађарска) са 568 и Јакуба Цвожинског (Пољска) са 552 чуња.
У конкуренцији микс тандема српска комбинација Тања Петровић – Матеја Шакић заузела је пето место.
- Ово ми је прво учешће на неком великом такмичењу и  искрено, прижељкивала сам, али нисам и очекивала медаљу – рекла је Тања Петровић, млада куглашица трстеничке ППТ из школе тренера Љубисава Перишића.-  Пресрећна сам јер сам се много растужила када смо у миксу за 14 чуњева изгубили бронзу а за 18 сребро.  Помогло ми је и то што сам  пре појединачног дела играла два пута на овој доста захтевној куглани која тражи пуну концентрацију у сваком хицу – у појединачним квалификацијама 530, у миксу 546 чуњева.
1bronzapavlovicpetrovicsakicstetindragojlovic Бронзу је освојила играјући у првом блоку у коме је на стазе изашла и победница Аустријнака Футшек. Петровићева је водила велику борбу са Мађарицом Солтеш која је на крају остала четврта јер је српска репрезентативка претекла за огромна два чуња! Из другог блока, сребрну медаљу је освојила Немица Џонс.
- Од како се играју пионирски Светски купови, увек смо се враћали са медаљама и ову лепу ниску трофеја употпунила је Тања Петровић и све нас обрадовала – каже селектор кадеткиња Љубомир Штетин.-  Надам се да ће се овај низ наставити и наредних година, показало се да из наших куглашких школа стално долазе нови таленти...
Селектор троструких светских шампиона и званичних светских рекордера спрких јуниора, Војко Павловић је секундирао Тањи Петровић у походу на бронзу:
- Одиграла је три пута уједначено и заслужила је ову медаљу, седму у низу за српско куглање на пионирским Светским куповима. У Задру 2008. освојили смо злато у миксу  у коме су играли Милана Павлиц и Иван Анђелковић, Милана Павлиц је освојила и појединачно злато а Анђелковић бронзу. У Ријеци 2009. Марко Антић је освојио појединачно сребро а имали смо и „сребрни“ микс Антић – Хермина Лукач, у Бауцену 2012.  Божидар Јуришић се окито појединачном бронзом...
1BRONZATANJAPETROVIC 5Од суботе 9. маја,  почиње екипни и појединачни кадетски Шампионат света и трајаће до 13. маја. Прве на стазе излазе кадеткиње у суботу у екипном делу и селектор Љубомир Штетин  одлучио се за ову петорку: Хермина Лукач (Пионир), Ангела Золнаи (Јединство, Нови Бечеј), Оливера Чикош (Банат), Ана Бошков (Банат) и Кристина Љубенковић (Победник).
У недељу 9. маја кадети ће играти за екипне трофеје и селектор Мирко Чуквас рачуна на Илију Остојића (Врбас), Жељка Гарафијата (Долина, Падина), Себастијана Молнара (Јединство, Нови Бечеј), Марка Антића (Црвена звезда) и Немању Балаћ (Апатин).
Пре две године у Залагерсегу на кадетском СП, Србија је учешће завршила са четири медаље – сребром Весне Бошков (поједначно – класик) и Алена Кујунџића (поједначно –спринт) и две бронзе: женске репрезентације у којој су биле Хермина Лукач, Весна Бошков, Санела Милосав, Катарина Љубенковић и Ангела Золнаи и Давида Лаиншчака (појединачно – спринт).

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија