Logo
Одштампајте ову страницу

Детенхајм потврдио домаћинство СП 2017.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1urosdragojlovic2ШПАЈХЕРЗДОРФ -  Немачки градић (боље рећи веће село) Детенхајм потврдио је  на Конференцији Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ) у Шпајхерздорфу да ће у мају 2017. организовати екипни сениорски Шампионат света, пионирски Светски куп и Првенство света (екипно и појединачно) за кадете. Детенхајм је био домаћин ових такмичења и 2009.


Поједаначно сениирско и јуниорско Првенство света одиграће се 2016. у Новиграду у Хрватској. За ова такмичења отворен је конкрус за 2018. и за сада се пријавила Румунија.
 Утврђени су  и домаћини међународних такмичења за клубове за 2107. Финале Лиге шампиона одржаће се у Подбрезовој у Словачкој, за Светски куп кандидати су Мађарска (Будимпешта или Ђер) и Чешка, Европски куп одржаће се у Хиршауу у Немачкој, а Куп НБЦ федерације у Аугзбургу.
На конфернцији нису усвојене промене статута  веће је одлучено да  прво национални куглашки савези пошаљу примедбе и сугестије, да их, потом Председништво ФИК НБЦ размотри и врати у облику предлога, да би се статут променио не наредној Конференцији ФИК НБЦ.
Конференцији нису присутвовали делегати Пољске, Мађарске, Француске и Словачке иако имају делегације на  Шампионату света у Шпајхерздорфу, док је Аустрија јавила да неће учествовати.
Још раније су утврђени домаћини такмичења за клубове за наредне две године и сада су потврђени - 2015: Светски куп у Бачкој Тополи (Србија), Европски куп у Штраубингу (Немачка), Куп НБЦ федерације у Рицингу (Аустрија, 2016: Светски куп у Болцану (Италија), Европски куп у Бачкој Тополи (Србија) и Куп НБЦ федерације у Штраубингу (Немачка). Термини су у октобру.
 У Светском купу учествују национални шампиони, у Европском купу вицешампиони а у Купе НБЦ федерације трећепласирани тимови из лиге и победници националних куп такмичења.
Појединачни сениорски и јуниорски Светски куп 2017. одиграће се у Детенхајму.
Председник КСС Урош Драгојловић, који је са генералним секретаром Војком Павловићем, био у делегацији КСС на конференцији, протествовао је што за играче и чланове делегације организатори нису обезбедили места са којих би пратили меч својих селекција,  као и због дугачке церемоније отварања где су  изређало двоструко више говорника од прописане тројице. Одговор је био да су организатори били обавезни према спонзорима и локалној управи да доведу више говорника,  као и да није предвиђено место за играче (улаз се наплаћује).
Усвојен је предлог делегације Словеније да се за појединачне Светске купове  убудуће пријављује по четири играча и играчица а да се, потом, на лицу места одреди ко ће од њих играти. Такође прихваћен је предлог Словенаца да се финале Лиге шампиона мора да игра на стазама са плочама. Тражили су и да сва такмичења за клубове играју на таквим кугланама, али није прихваћено.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015