Logo
Одштампајте ову страницу

Битка за сваки динар

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

1STRELJASTVOSKUPSTINAMASOVICБЕОГРАД - На редовној годишњој Скупштини Стрељачког савеза Србије у Београду (председавао председник Синиша Машовић) истакнуто је да је у 2015. један од главних задатака обезбеђивање сопствених средстава од спонзора и донатора, као и остварење ефикасне наплате потраживања, међу којима је и дуговање „Бг спортског центра Ковилово“ од Европског првенства 2011. Недостак средстава може озбиљно да угрози програме посебно је због тога што је ССС из републичког буџета за ову годину добио 23 процента мање него 2014. (37 милиона уместо 48 милиона динара). Планирани приходи су, иначе, 88.000.000 динара.


Усвојен је и извештај Управног одбора о раду у 2014. Истакнуто је да су прошле године на великим такмичењима остварени резултати у границама планираних, а највећи успеси су освајање две квоте за ОИ у Рију на Светском првенству у Гранади (Андреа Арсовић и Јасна Шекарић). У 2014. ССС је пословао у минусу 2.459.666 динара што је, како је оцењено, последица непостојања сопствених средстава. Пословање је било у  складу са законом и наменски,што је наведено и у извештају независног ревизора.
У извештају у раду је још наглашено да су велику помоћ пружили Министарство омладине и спорта, Олимпијски комитет, Спортски савез Србије, Национална агенција за антидопинг и Завод за спортску медицију.
Срећко Пејовић, спортски директор ССС, је у свом извештају о раду репрезентације истакао да су основни циљеви испуњени, а најзначајнији резултати су, сем две олимпијске квоте, и три екипне медаље на СП у Гранади (злато сениорке ваздушни пиштољ, бронзе сениорке ваздушна пушка и бронза сениори МК пушка лежећи), али да је и и поред све јаче конкуренције у Европи и свету, пропуштено неколико прилика за још бољи биланс. Репрезентвне селекције су суочене и са недостаком средстава јер одласци на такмичења и припреме  коштају много, а новца нема довољно.
За члана Надзорног одбора СС Србије изабрана је Ида Кабок, истакнити бивши стрелац, судија и стрељачки радник из Новог Сада.
Скупштини је присуствовало 47 делегата, а као гост и др Дане Корица, саветник председника Спортског савеза Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 25 мај 2015 16:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015