Logo
Одштампајте ову страницу

Деца из Београдских домова за децу у посети Мађарској

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fotografija-ficeEEEEБЕОГРАД - Струковно удружење запослених у области друштвене бриге о деци и породици “FICE Srbija" jе у 2014. години успоставило, а током 2015. проширило стручну сарадњу са мађарским Генералним директоратом за социјалну и дечију заштиту, кључном јавном службом за бригу о деци и младима у Мађарској.

 

Као један од исхода стручног скупа у Београду, одржаном маја 2015.  у организацији “FICE Srbija” и студијске посете српске делегације систему друштвене бриге о деци у Будимпешти, јуна 2015.г. у организацији Генералног директората, уследио је позив колега из Мађарске, да група деце из београдских домова за децу проведе недељу дана у једном будимпештанском дечијем дому.


Тренутно, у “Чепко дому’’, смештеном на падинама Будима у прелепом амбијенту старих паркова, борави група од шесторо малишана узраста од 6-12 година са два пратиоца, где проводе незаборавне тренутке упознавајући лепоте овог знаменитог града, али истовремено упознајући и културу и начин живота у сродном окружењу, са својим мадјарским вршњацима, новостеченим друговима и другарицама.


Ово су прве активности за децу реализоване у сарадњи “FICE Srbija” са колегама из мађарског Генералног директората за социјалну и дечију заштиту, која има за циљ да буде успешна и дугорочна, на добробит популације о којој бринемо, са сетом планираних заједничких активности, које обухватају конференције, тренинге, стручне размене, дечије кампове  и које имају за циљ унапређење методологије рада пружалаца услуга и унапређење квалитета живота деце и младих који бораве у инсутуционалном сетингу.


Очекује се да планирани догађаји у овој и наредној години допринесу примени примера добре праксе из наше две суседне земље.


Центар за заштиту одојчади деце и омладине из Београда, заједно са ““FICE Srbija” планира узвратни позив за малишане из неког од мадјарских домова за децу, у најскорије време.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 август 2015 18:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015