Logo
Одштампајте ову страницу

Хитна бесповратна помоћ Владе Јапана као одговор на избегличку кризу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

japanciflegБЕОГРАД - Влада Јапана је донела одлуку о пружању хитне бесповратне помоћи у вредности од два милиона америчких долара земљама Западног Балкана, од чега је већи део намењен Србији и Бившој Југословенској Републици Македонији.

 

 

Хитна бесповратна помоћ ће бити спроведена преко Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХЦР), Међународне организације за миграције (ИОМ) и Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца (ИФРЦ), саопштила је Амбасада Јапана.


Влада Јапана пружа ову помоћ у Републици Србији и БЈР Македонији, земљама које нису чланице ЕУ и нису обухваћене безбедносном мрежом ЕУ, а налазе се на рути великог броја избеглица и миграната у транзиту управо ка земљама ЕУ. Ова хитна бесповратна помоћ има за циљ побољшање услова прихвата избеглица и миграната, услова управљања границама, као и расподелу хране и пружања медицинских услуга.

 

Расподела средстава из хитне бесповратне помоћи:

 

УНХЦР: помоћ за побољшање услова за прихват избеглица и миграната, пружање психолошке подршке (1 миллион америчких долара) 

 

ИОМ: подршка управљању границама и регистрацији избеглица и миграната (0.5 милиона америчких долара)


ИФРЦ: помоћ за набавку и расподелу хране и медицинске услуге (0.5 милиона америчких долара)


Један део средстава ће бити намењен и Босни и Херцеговини, у којој се налази регионални центар УНХЦР-а.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 септембар 2015 21:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015