Кућа Добрих Вести

Login

Партнерством до безбедности мотоциклиста

Оцените овај чланак
(1 Глас)

amssssКРАЉЕВО - У организацији Ауто Мото Савеза Србије (АМСС), Мото Савеза Србије (МСС) и Агенције за безбедност саобраћаја, а уз подршку руководства града Краљева, током викенда је на Берановцу у Краљеву одржано такмичење “Партнерством до безбедности мотоциклиста”.


Ову међународну мото трку, која се одржала у дисциплинама Road Racing Moto Classic, пред многобројном публиком отворили су председник АМСС Мирко Бутулија, директор Агенције Милан Божовић и градоначелник Краљева Томислав Илић.


Манифестација “Партнерством до безбедности мотоциклиста” има за циљ да се и самим мотоциклистима скрене пажња на то да брза вожња једино има смисла на мото тркама, на тренинзима, у спорту, а никако на путу, те на то да као учесници у саобраћају, увек морају прописно имати заштитну опрему. Ова манифестација уједно представља и апел на све возаче да обрате мало више пажње на једну од најосетљивијих група учесника у собраћају, групу из које је много страдалих и то углавном младих људи – мотоциклиста. У том циљу, АМСС је ове недеље спровео акцију „Кацига главу чува“, када је подељено више стотина кацига, што ће се наставити и данас, на овом такмичењу, нагласио је председник АМСС Мирко Бутулија.


Дирекор Агенције Милан Божовић истакао је да је циљ ове акције повећање безбедности свих учесника у саобраћају и упознавање људи о значају коришћења адекватне опреме.


На данашњем догађају одржана је и презентација правилне употребе сигурносних појасева на симулаторима. Дан раније, у суботу 26. семптембра, одржани су тренинзи и презентације везане за безбедност мотоциклиста у саобраћају. Учешће на овом такмичењу узело је више од 75 мотоциклиста.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 септембар 2015 21:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија