Кућа Добрих Вести

Login

Рвачке медаље у слободном стилу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

rvanje-mmm-uvodnaЛОНДОН, 12. августа - У две преостале категорије последњег дана такмичења на Олимпијским играма у Лондону у рвању слободним стилом постигнути су следећи резултати:

Катгорија до 66 кг, за злато: Ташухиро Јонемитцу (Јапан) - Суши Кумар (Индија) 3:1, за бронзе: Анзурек Танатаров (Казахстан) - Рамазан Сахин (Турска) 3:1. Ливан Лопез (Куба) - Џабрајил Хасанов (Азербејџан) 5:0.

До 96 кг, за злато: Јакоб Ворнер (САД) - Валери Андријцев (Украјина) 3:0, за бронзе: Ђура Гогелизе (Грузија) - Курбан Курбанов (Узбекистан) 3:1, Кетаг Газумов (Азербјџан) - Реза Јаздани (Иран) 5:0

Најуспешнија нација је Русија са 11 медаља (4 – 2 - 5), следе Јапан 6 (4- 2 - 0), Иран 6 ( 3 – 1 - 2), Азарбејџан 7 (2 – 2 - 3), САД 4 (2 - 0 - 2) итд. Укупно 29 земаља освојило је трофеје.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија