Logo
Одштампајте ову страницу

Најуспешнији ученици на билбордима

Оцените овај чланак
(4 гласова)

stefan123НОВИ САД - До сада су билборди били резервисани најчешће само за рекламе, али у Новом Саду на великим плакатима појавила су се нова лица.


На 14 билборда широм града постављене су фотографије најуспешнијих ученика у протеклој школској години реч је о пројекту под називом и са поруком "Учим+Знам=Вредим" Удружења за промоцију друштвене одговорности, уз подршку Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој Града Новог Сада, пренела је Радио телевизија Војводина (РТВ).


Нови Сад има и чиме и киме да се поноси, а млади, паметни и успешни људи свакако су једна од његових највећих вредности. Са билборда широм града на суграђане гледа 30 најуспешнијих ученика. Школе су кандидовале њих 60, али могућности је било само за половину ђака, који су заузели једно од прва три места на такмичењима у земљи и иностранству.

 

Пројекат „Учим+Знам=Вредим“ је реализован од априла до септембра ове године у сарадњи са новосадским основним и средњим школама, које су кандидовале своје најбоље ђаке. 


"У годинама континуиране девалвације друштвених вредности и узора, група људи окупљених око Удружења за промоцију друштвене одговорности покушала је да, уз несебичну помоћ бројних појединаца, предузећа, установа и институција, понуди Новосађанима и гостима нашег града једну другачију слику и праве узоре, а самим тим и да се захвали тим младим људима на успеху који су остварили, јер на такмичењима нису само представљали себе, већ и своју школу и свој град", наводе из Удружења.

 ucenici123

Како кажу, ови млади људи представљају велику друштвену вредност и желе да им укажу пажњу и подстакну их да и надаље унапређују себе, своје знање и способности и наставе да остварују успехе на научним, уметничким и спортским пољима представљајући Нови Сад на најлепши могући начин.


Циљ акције је, кажу организатори, да се Новосађанима и гостима нашег града понуде другачија слика и прави узори, као и да се искаже захвалност младим људима на успеху који су остварили.


Намера је да акција убудуће обухвати више школа и да се прошири на целу Србију.

 

Извор: Кућа добрих вести/РТВ


Последњи пут измењено уторак, 24 новембар 2015 22:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015