A+ A A-

"Довољно луди" да мењају свет

Оцените овај чланак
(1 Глас)

srculenceeeeeБЕОГРАД - Маркетиншки стручњаци, Београђани Марко Ромчевић и Душан Адамовић напустили су посао на шест месеци, како би свету указали на насиље, педофилију, лоше стање у животној средини...

Њихова идеја и концепт "Довољно луди да променимо свет" одјекнула је широм света.


Због жеље да промене свет, Марко и Душан су за почетак променили свој живот. Знање из маркетинга искористили су у борби против насиља над женама, педофилије, расизма...


"Ми заправо подижемо свест и у томе тражимо партнере, који могу да буду музичари, медији, организације – који заједно са нама дижу свест. Ми урадимо рад, који може да буде у видео или у неком другом формату. Они га узимају потпуно бесплатно", рекао је Марко Ромчевић.


Душан Адамовић каже да је послодавац имао разумевање и да их је подржао да ураде нешто другачије.
"Али породице нису баш реаговале фино", каже Адамовић.


Убрзо су се у њиховој креативној радионици, отвореној и бесплатној, нашли спотови, интернет кампање...


"Негде је сазрела идеја да после 10 година рада желимо да урадимо нешто што има мало више смисла, нешто за нас, и сматрали смо да је довољно вредно да напустимо посао на шест месеци", каже Ромчевић.


Њихове идеје су стигле и до најудаљенијих тачака планете.


Бирали су, кажу, теме које све погађају, а циљ им је био да утичу макар на једну особу и тако јој сачувају живот. На то су и најпоноснији.


"Када се јави музичар из САД и каже: 'Желимо да узмем ваш спот, да помогнем женама које трпе насиље у Мексику и Америци'. Онда ми кажемо - ово заиста има смисла", истиче Адамовић.


У кампању ,,Give a heart" укључили су се и "Викторијини анђели" (Victori'as Angels).


"Једноставно је, само је било потребно да људи ставе срце на груди и да се сликају, и да тим чином скрећу свест да треба да донирају органе", објашњава Адамовић.


Прикључили су им се музичари, глумци, спортисти, манекени... Борбу за безбрижнији и лепши свет, како су најавили, наставиће и у 2016. години.


Извор: Кућа добрих вести/РТС


Последњи пут измењено среда, 13 јануар 2016 11:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани