Logo
Одштампајте ову страницу

Чланице Словеначког пословног клуба измамиле осмех малишанима из Прихватилишта

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sposlovniklubБЕОГРАД - Хуманитарна акција „Измами осмех“ за децу из Прихватилишта организована је 27. маја a догађај је организовао Словеначки пословни клуб.


Циљ догађаја било је дружење са децом и прикупљање средстава за помоћ Прихватилишту.


Захваљујући великом броју предузећа и привредника који су се укључили у ову хуманитарну акцију, прикупљена су значајна новчана и друга средства.

 

Акцију су донацијама подржали: Амбасада Републике Словеније, Adriatic Motors, Alca трговина, Алпина, Bel Medic, Color Media Communications, Don Don, Ferročrtalič, Горење, НЛБ банка, Karanović & Nikolić, ИН хотел, Atlantic Group, PS Domina, Омладинска задруга Вредница, Триглав осигурање, Eurocom, ASEE, ЈУБ, Markat Media, Unior Teos, Г4С и Кошаркашки савез Србије.


Догађај је отворила Данијела Фишаков, председница Словеначког пословог клуба, која је нагласила да деца јесу најважнија и да ће Клуб као и до сада наставити да организује сличне акције. Члан Градског већа Драгомир Петронијевић се у име града Београда захвалио надонацијама. Он је нагласио да је важно помагати најмлаĎима и помоћи им да уче, раде насеби и да се развијају, како би једног дана они били ти који помажу другима и својој земљи.


Данијела Стајковић, руководилац Прихватилишта, захвалила се на донацијама и додала да ћеПрихватилиште, управо уз помоћ пријатеља и оваквих акција, ускоро моћи да се пресели у већепросторије, где ће бити више места за децу којој је потребна помоћ. Након отварања догађаја и званичног обраћања уследио је кратак и занимљив програм за децу.
Говорећи о кремшнитама, Бледу, Прешерну, Љубљани, храбром дечаку по именуКекец и многим другим занимљивостима, професорка Маја Ђукановић са Филолошкогфакултета представила је деци Словенију и њене чари. Највише пажње изазвали су експериментикоје су извели студенти са Хемијског факултета у Београду. Малишани су будно пратили какосе прави паста за зубе за слонове, како течност „сама од себе“ може мењати боју и слично.


Трећи део догађаја био је резервисан за литерарне, кулинарске и друге радионице. Радионица„Украси свој мафин“ организована је уз помоћ кувара из Ин хотела. Литерарну радионицу у којој су деца правила своју књигу, водио је писац Милан Нардин. Деца Прихватилишта су узасистенцију Наташе Ковачевић одиграла пар утакмица баскета са децом члановаСловеначког пословног клуба док су остали искористили прику да им на леп и занимљив начнАлександра Михаљевић ослика лица.


Гости догађаја били су наша позната кошаркашица Наташа Ковачевић, КУД Костолац и КУД Ђока Павловић из Београда, као и Smooth Acoustic Band из Београда.

 

 Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015