Logo
Одштампајте ову страницу

Почела акција „Исправно возило – безбедно возило“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

3ecdba82-51f8-45bf-943c-3cd2bcb7e9f4БЕОГРАД - Ауто-мото савез Србије (АМСС) у сарадњи са Управом саобраћајне полиције МУП Републике Србије уз подршку Асоцијације техничких прегледа возила, организује од 04. до 09. јула традиционалну безбедносно превентивну акцију “Исправно возило – безбедно возило“.

 

Тим поводом данас су се медијима обратили председник АМСС Мирко Бутулија, генерални секретар АМСС Предраг Ђурђев и главни полицијски инспектор Управе саобраћајне полиције МУП РС Бобан Милинковић, саопштено је из АМСС.

 

АМСС и Управа саобраћајне полиције МУП РС, традиционално двапут годишње пред сваку туристичку сезону свим возачима у Србији током ове акције омогуће бесплатну проверу техничке исправности возила. Циљ је да се подигне степен безбедности у саобраћају и смањи број удеса које изазивају технички неисправна возила.

 

"Важно је да ову акцију искористи што већи број возача јер се бројем технички исправних возила повећава безбедност у саобраћају, спречавају људске жртве и утиче на општу свест и одговорност у саобраћајној култури", рекао је на данашњој конференцији медијима председник АМСС Мирко Бутулија.

 Mirko Butulija11111111

Генерални секретар АМСС Предраг Ђурђев нагласио је да одлична сарадња АМСС и МУП Републике Србије, континуирано кроз многобројне акције утиче на повећање безбедности у саобраћају. Акција “Исправно возило – безбедно возило” постоји од 1989. године и у просеку више од 10.000 возача је искористи сваке године, истакао је Ђурђев.

 

Главни полицијски инспектор Управе саобраћајне полиције МУП РС Бобан Милинковић  подржао је акцију Ауто-мото савеза Србије и истакао да је њен циљ да се на нашим путевима знатно повећа степен исправноти возила. Током акције, у редовним саобраћајним контролама, саобраћајна полиција ће обавештавати возаче да могу да искористе пружену могућност бесплатне контроле возила. Након истека ових седам дана, наставиће се са појачаном контролом техничке исправности возила у саобраћају, а успоставља се и нови систем утврђивања процента броја удеса које изазивају неисправна возила.

 

На данашњој конференцији организатори су апеловали на возаче да одвоје мало времена, и акцији се одазову у што већем броју на адресе које су објављене на сајту АМСС www.amss.org.rs.

 

Информација о најближој адреси може се добити и позивом на број Оперативног центра АМСС– 1987.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено уторак, 05 јул 2016 22:10
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015