Logo
Одштампајте ову страницу

Инклузивна пловидба обогатила спортско рекреативни програм за ОСИ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KRSTARENJEEEEБЕОГРАД - Око стотину посетилаца, деце и одраслих особа са инвалидитетом из бројних београдских установа и организација уживали су ових јулских дана у крстарењу Дунавом и Савом и панорамском разгледању нашег лепог града уз осмехе, радост и задовољство, док их је забављао кловн Срећко. 

 

Сигурну вожњу и уживање пружиле су им посаде бродова „Ковин“ и „Корњача“, саопштила је општина Звездара.

 

Инклузивну пловидбу је и овај пут организовао Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са градским општинама Вождовац, Савски Венац и Стари град, а суграђани Звездаре укључили су се посредством Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом ГО Звездара и Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре.


Богат и разноврстан програм спортско - рекреативних садржаја, који је на располагању особама са инвалидитетом, обогаћен је и овим, по много чему јединственим догађањем у којем су уживала деца и млади из бројних установа и организација: Завод у Звечанској, Специјална болница у Сокобањској, Дом у Сремчици, Дом за одрасла инвалидна лица на Бежанијској коси, Асоцијација за промовисање иклузије, Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара и други – такође и услова породичног смештаја, у друштву својих пратилаца, васпитача и педагога.


Особе са инвалидитетом са Звездаре на овом лепом излету предводиле су Ивана Маликовић, координаторка Канцеларије за помоћ ОСИ Звездаре и Јагода Планојевић, председница Друштва за спорт и рекреацију инвалида Звездаре.

Извор фотографије: ГО Звездара

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено петак, 29 јул 2016 14:06
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015