Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна кампања "Школа – подршка за будућност"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

iskrabБЕОГРАД - Хуманитарна организација СОС Дечија Села Србије покренула је онлајн кампању  „Школа – подршка за будућност“, у којој се указује на значај образовања за развој и бољу будућност деце, али и упућује позив грађанима да подрже СОС Дечија села Србија у напорима да обезбеде добро образовање и тренутке срећног детињства за децу без родитељског старања.

 


У свету постоји око 124 милиона деце и младих који су ван система образовања. Процењује се да у Србији тај број износи око 100.000. Према подацима УНИЦЕФ-а, тек 44% најсиромашнијих домаћинстава у свом власништву имају 3 или више књига, само 69 одсто деце из ромске популације има приступ основношколском образовању, док само 74 одсто деце из најсиромашнијих породица уписује средњу школу.


Као организација чији је рад посвећен бризи о најугроженијој деци и породицама, СОС Дечија села Србија заступају став да је образовање сигуран пут ка бољој будућности и свакодневно раде на томе да обезбеде приступ образовању и усавршавању за децу и младе у различитим програмима. Овог септембра, за 73 деце која су смештена у СОС Дечијем селу у Краљеву почела је нова школска година. Због тога је покренута онлајн кампања „Школа – подршка за будућност“, у којој се указује на значај образовања за развој и бољу будућност деце, али и упућује позив грађанима да подрже СОС Дечија села Србија у напорима да обезбеде добро образовање и тренутке срећног детињства за децу без родитељског старања о којој брину у СОС Дечијем селу у Краљеву.


Тренуци срећног детињства


Акцију су подржале бројне познате личности, које се у видео порукама, или кроз кратке приче присећају својих школских дана и подсећају нас на значај школских дана за тренутке срећног детињства и лепе успомене у каснијем периоду.

 

Глумице Кристина Раденковић, Борка Томовић, Искра Брајовић, глумац Ненад Ненадовић и радијски водитељ Дарко Митровић подржали су хуманитарну кампању СОС Дечијих села Србија.


„Школовање памтим као најлепши део свог живота, јер сам ту стекла другарицу која ми је данас венчана кума и најбољи пријатељ ког имам. Такође ми је и на одабир професије доста утицала подршка моје разредне из основне школе, која је свесрдно подржавала моју жељу да са другарима из разреда правим представе за остала одељења и друге школе из краја“, присећа се глумица Искра Брајовић.


Глумац позоришта „Бошко Буха“, Ненад Ненадовић, кога се многи од нас сећају као главног актера бројних емисија за децу, и данас сања своје школско двориште. Глумица Борка Томовић је захваљујући школским данима и професорки историје заволела путовања, док Кристина Раденковић открива због чега је школску годину волела више него распуст.


Кампању током септембра можете пратити на друштвеним мрежма СОС Дечијих села   пре свега на Фејсбук страници СОС Дечија села Србија , а свој допринос и подршку образовању деци без родитељског старања о којој брину СОС Дечија села Србија можете дати слањем СМС поруке на број 6323.

 

Видео у коме се глумица и водитељка Кристина Раденковић присећа својих школских дана можете погледати у наставку.

 



СОС Дечија села Србија чланица су Међународне организације СОС Дечијих села, основане 1949. године, која данас у 134 земље помаже 1 200 000 људи. Ова хуманитарна организација у Србији је присутна од 2004. године, кроз бригу о деци без родитељског старања у СОС Дечијем селу Краљево, Центар за подршку породици у Нишу, Програме подршке хранитељским породицама, Програм за подршку запошљавању младих у Београду и програме хитне помоћи после земљотреса у Краљеву, поплава у Обреновцу и Лазаревцу и помоћи избеглицама у транзиту кроз Србију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 септембар 2016 15:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија