Logo
Одштампајте ову страницу

Дани забавног фудбала широм Србије и региона

Оцените овај чланак
(3 гласова)

SKOLEБЕОГРАД - Мајданпек, Рудна Глава, Доњи Милановац и Осечина постају центри забавног фудбала, а деца у овим градовима ће током септембра и октобра месеци имати прилику да похађају Отворену забавну школу фудбала, 15, 16. и 17. септембра, а у Осечини и Пећкој на градском стадиону са почетком од 11.00 часова, 22. и 23. септембра, саопштили су организатори.

 

За малишане у Мајданпеку, Рудној Глави  и Доњем Милановцу дани забавног фудбала су 24 и 25. септембра, као и 01. и 02. октобра, када ће се часови у највећој забавној школи на Балкану одигравати у овим местима. 

 

Након првог циклуса школе у сваком од ових места, деца учесници школе из Мајданпека и Рудне Главе одлазе у Доњи Милановац где ће бити организован заједнички рад 08. и 9. октобра. Посета Рудној глави и заједнички рад на исти начин планирани су за 15. и 16. октобар, док ће се завршница школе одржати у Мајданпеку, 22. и 23. октобра.

 

DECASKOLE

 

Пројекат  Отворених забавних школа фудбала, којио рганизује данска невладина организација ЦЦПА (Cross Cultures Project Association), окупља око 10 000 хиљада деце узраста од 7 до 14 година, у земљама региона, с циљем стимулације помирења, приближавања и изградње мира међу заједницама различитих етничких структура.

 

У пројекту учествују деца и одрасли, љубитељи фудбала из Босне и Херцеговине, Србије, Македоније, Косова и Црне Горе.

 

Школама у Мајданпеку, Рудној глави, Доњем Милановцу и Осечени претходиле су школе у Блацу , Прокупљу, Петрову, Грачаници, Пироту и Бабушници, а уследиће још бројне сколе широм региона, чији ће датуми одржавања бити накнадно објављени.

 

SKOLE11

 

Тако ће се поводом обележавања Дечије недеље Отворена забавна школа фудбала у Чоки одржати у периоду од 3 до 5. октобра у термину од 09 до 12 часова. Остојићево ће домаћин школи фудбала планираној за Дечију недељу бити 6. октобра, док је 07. октобар разервисан за Падеј.

 

SKOLE333

 

Пројекат “Отворене забавне школе фудбала” је започео још 1998.године у послератној Босни и Херцеговини, а данас живи у скоро свим земљама бивше Југославије и још петнаестак земаља Кавказа, Блиског Истока и Африке.

 

Пројекат на Балкану финансирају УЕФА и локалне заједнице, учеснице пројекта. Такође, значајна подршка остварује се и са кровним кућама фудбала, кроз развој “Grassroots Football” пројекта у земаљама Балкана.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено уторак, 13 септембар 2016 09:30
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015