Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна акција Исламске заједнице у Србији: “Подели залогај”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ideeeeery5t65На предлог Исламске заједнице Србије у петак 27. јануара после централне молитве, Џуме, у 13 часова, испред Бајракли џамије у Господар Јевремовој бр. 11, биће организована хуманитарна акција “Подели залогај”.


За све оне којима је потребно, Исламска заједница ће се потрудити да обезбеди топли оброк. Идеја је да се оброци деле лично, представници свих верских заједница, представници власти, амбасаде, јавне личности како би својим примером указали младима и генерацијама после нас да буду несебични људи.


У било којој традицији је одвајкада била неупитна брига о људима, као и о залагању и пружању помоћи онима којима је потребна. Када бисмо се само осврнули на свете књиге увидели бисмо савете због којих ниједан човек на свету не би био немоћан и гладан. Међутим, у времену одвајања од добрих цивилизацијских тековина и приближавању савременој технологији, сведоци смо све веће немаштине на глобалном нивоу, све дубљег одвајања човека од човека и све веће поделе између људи.


“Вођени вером у Бога и у боље сутра за сваког човека, јер сви смо ми са истог извора, позивамо Вас да заједно вратимо достојанство гладном човеку који је ту крај нас, а кога смо можда и заборавили од вртоглаве свакодневнице”, наводи се у позиву.


“За све оне који желе да осете радост заједиштва и дељења, за Београђане, држављане Републије Србије и вернике желимо да, као мањина у Србији, учинимо нешто за оне чији је једини легални статус – глад”.


“Напомињемо да ће о нашим плановима бити упозната министарства, управа града, медији, амбасаде, као и сви људи добре воље познатих и мање познатих имена који ће нам помоћи у дељењу оброка, дружењу и ширењу хуманости и љубави”, додаје се у објави.


У Исламској заједници су вођени идејом да овакву активност спроводе сваки последњи петак у месецу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 јануар 2017 23:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија