Logo
Одштампајте ову страницу

Донација Владе Јапана за осам локалних самоуправа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

japannnnn0909БЕОГРАД - Влада Јапана обезбедиће 435, 433 евра за осам пројеката за основне потребе становништва.


Циљ пројеката за основне потребе становништва (ПОПС) је да подрже социјални и економски развој земље, а Влада Јапана пружа финансијску помоћнеопходну за имплементацију пројеката из области: животне средине, здравствене заштите, образовања и социјалне заштите.


Потсетимо се да је од 1999. године у Србији, реализовано 199 оваквих пројеката и да укупан износ помоћи кроз ове пројекте достиже 12, 4 милиона евра. Захваљујући влади Јапана, укупан износ помоћи, у току истог периода премашује 500 милиона евра.
Церемонија потписивања уговора оджала се у Амбасади Јапана у Београду, 28. фебруара са претставницима осам локалних самоуправа.


Амбасадор Јапана: Смањити разлке између великих градова и других делова земље


Амбасадор Јапана у Србији Ђуићи Такахара изјавио је да ће од свих пројеката корист имати градови и општине,а Влада Јапана препознаје потребу да се повећа помоћ којом ће се смањити разлике између великих градова и других делова замље, јер ће тиме бити потстакнут даљи развој Србије. Јапанска Влада че кроз пројекте наставити да пружа директну подршку људима у невољи, нарочито на нивоу општина.


Први потписник уговора је била госпођа Вања Милутиновић, директорка Предшколске установе “Полетарац”, други је био господин Небојша Бјелић, директор Пољопривредне школе “Радош Јовановић” из Прокупља, а затим госпођа Леле Ђачић, директорка основне школе “Степа Степановић” из Чачка, др Саша Станковић, директор Дома здравља Владичин Хан, др Радољуб Дуњић, директор Дома здравља Блаце, господин Богдан Лабан, градоначелник Суботице, Светислав Петровић, директор ЈКП “Комуналац” из Власотинаца и госпођа Љутица Мичић, директорка Дома за одрасла инвалидна лица из Дољевца.


Захвалност Влади и народу Јапана изразили су сви потписници, као и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Ненад Иванишевић, госпођа Анамарија Вичек, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развојаи доц, др Зоран Михаиловић, помоћник Министра здравља.


Његова екселенција, господин Такахара, изразио је очекивање да ће пројекти бити успешно реализовани и допринети побољшању основних животних услова људи у Србији, што ће још више ојачати пријатељске односе између Србије и Јапана.

Аутор текста: Наташа Ускоковић

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 март 2017 23:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015