Кућа Добрих Вести

Login

Национални шампионат у дисциплини Мото крос

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MotokrossssssБЕОГРАД – Почетак Националног шампионата у дисциплини Мото крос, и прва трка у сезони, 39. Награда Чачка, одржаће се у недељу 14. маја од 14 часова када ће се возити на познатој стази „Јељен“.


„Трка је прва од седам које мотоциклисте очекују ове сезоне у дисциплини Мото крос“, рекао је Божидар Михаиловић, помоћник председника АМСС за мото спорт, на конференцији за медије која је одржана у Ауто-мото Савезу Србије.


У Чачку се дуже од пола века у континуитету вози „Награда Чачка“, организатори су и сами некадашњи шампиони у овом спорту, а на стази „Јељен“ су се некада возили чак и светски и европски шампионати“, додао је он.


Директор трке Бобан Танасковић, нагласио је да је клуб веома поносан што се пријавило више од 50 такмичара, а осим домаћих, учествоваће и мотоциклисти из Словеније, Босне и Херцеговине и Македоније.


„Стаза дугачка 1.500 метара је сређена и прилагођена најновијим прописима, и очекује се да ће безбедност такмичара, судија и публике бити на завидном нивоу. Најављене временске прилике иду нам у прилог, тако да са задовољством позивамо публику да дође и ужива у артракцијама мотоциклиста на трци у Чачку, током викенда и на тренинзима у суботу од 14.00 часова, и недељу од 9.00 часова, а на званичној трци у недељу од 14.00 часова“, рекао је помоћник директора трке, Љубиша Кокотовић.


„Очекује се учешће најуспешнијих домаћих такмичара у овој дисциплини, а улаз на трку ће бити бесплатан. Најављено је и лепо време па очекујемо публику у великом броју. Циљ је да постигнемо то да што више младих у брзој вожњи мотоцикла ужива у колубовима, на тренинзима и на спортским стазама, а не у саобраћају",  рекао је Дарко Радоњић испред Мото савеза Србије.


АМСС као одговoрна институција у ланцу оних који брину о безбедности саобраћаја у Србији, са задовољством увек учествује и у промоцији мото спорта, свакако и 39. Награде Чачка, чуло се још на конференцији у АМСС.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 13 мај 2017 17:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија