Logo
Одштампајте ову страницу

Општина и страни студенти уређују зелену површину

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vrdnocaБЕОГРАД - У сарадњи са студентима из 57 земаља света, који су у посети Београду у оквиру Међународне студентске недеље, Градска општина Стари град наставља акцију уређивања зелених површина.

 

Током дводневне акције, представници општине Стари град и студенти из иностранства ће најпре рашчистити и припремити зелену површину код Шеих Мустафиног турбета, а потом засадити жбунасте биљке, лаванду и стабло дрвета, преноси општински портал.

 

„Одабрали смо ову локацију захваљујући иницијативи станара околних зграда, који су нам указали да је овој површини потребно освежење. У градској средини је свако зеленило драгоцено и општина Стари град ће и у наредном периоду, заједно са комшијама, наставити да уређује урбане џепове“, рекла је председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић и изразила задовољство јер ће се и локална организација Црвеног крста, испред чијег седишта се налази ова површина укључити у акцију, тако што ће заливати и одржавати засађене биљке.

 

Осим уређене зелене површине, која ће бити резултат ове општинске акције, додатну вредност читавом пројекту даје и чињеница да ће студенти који у оквиру Међународне студентске недеље похађају радионице на тему зелене инфраструктуре у урбаним срединама, осим теоријских са собом понети и практична знања, као и осећај да су својим радом учинили да једно мало парче Старог града изгледа лепше.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015