Logo
Одштампајте ову страницу

Нови падобрански прваци

Оцените овај чланак
(1 Глас)

padobranacaБЕОГРАД - Након три дана такмичења и око 300 скокова, Србија је добила нове државне прваке у падобранству - Синишу Мићића и Падобранску екипу Војске Србије "Небеске видре".

 

Током претеклог викенда, на спортском аеродорму "Лисичји Јарак", 30 падобранаца из шест клубова надметало се за титулу најбољег у држави у скоковима на циљ. Скачући са висине од 1000 метара из спортског авиона Цесна-206, најбоље резултате у појединачној конкуренцији остварили су Синиша Мићић и Мирољуб Јанићијевић (ПЕВС "Небеске видре") и Слободан Терзић (ПК "Делта"). Најбољи клуб у држави је Падобранска екипа Војске Србије "Небеске видре", а за њима су се рангирали АК "Наша крила" из Параћина и ПК "Делта".

 

 У отвореној конкуренцији наступило је седам клубова, укључујући све домаће екипе и АК "Бања Лука". Синиша Мићић је и овде освојио прву позицију, док се на другом месту нашао Бобан Иветић из екипе "Српска", а на трећој позицији Мирољуб Јанићијевић. Поредак екипа у отвореној конкуренцији је исти као и у националној, објавио је Ваздухопловни савез Србије.

 

Током такмичења је сваки од падобранаца скочио по осам скокова, а трећег дана такмичења су били организовани полуфинални и финални скокови.

 

Ово такмичење је уједно било и тест такмичење репрезентативаца Србије који наступају у оквиру својих матичних екипа и клубова на Европском првенству у класичним падобранским дисциплинама које ће се одржати од 25.-31. августа у Подгорици.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 01 август 2017 12:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015