Logo
Одштампајте ову страницу

Парада особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kolicaaaaaaБЕОГРАД – У организацији Удружења особа са инвалидитетом Србије и Удружња особа са инвалидитетом „Феникс“ сутра ће у Београду бити одржана парада особа са инвалидитетом.


Парад носи назив „Парада храбрости, снаге и достојанства“ и циљ јој је да укаже на положај особа са инвалидитетом у друштву.
Да парада постане интернационална манифестација потрудили су се учесници параде као и невладине цивилне хуманитарне организације и Удружења и организације особа са инвалидитетом из Европе и целог света.


Оснаживање особа са инвалидитетом у друштву, да отворено указују своја права као и едукација заједнице о инвалидности ради формирања исправног погледа на разноврсност, само су неки циљеви овог скупа.


Намера је да овакве манифестације ојачају снагу и јединство особа са инвалидитетом, дозволити породици, пријатељима и сарадницима да јавнo покажу своју подршку особама са инвалидитетом као и унапређење свеукупног прихватање особа са инвалидитетом од стране заједнице и друштва.


У посету Удружењу „Феникс“ 4 септембра дошла је петочлана делегације националне организације особа са инвалидитетом из Гвинеје како би се договорила међусобна сарадња ових хуманитарних организација.


Делегација Гвинеје ће бити у Београду до 11 септембра.


Тако да ће учествовати у сутрашњој паради 09.09.2017 од 12 и 30 до 16 часова.


Удружењеу је остало само да реши један велики проблем а то је превоз особа са инвалидитетом из градова широм Србије које желе да дођу у Београд на параду и укажу на проблеме са којима се суочавају особе са инвалидитетом Србије.


Удружење "Феникс" је добровољно, невладино и непрофитно Удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области промовисања и помоћи особама са инвалидитетом Србије свих категорија. Наше Удружење окупља особе са инвалидитетом из свих градова Србије без обзира на облик,степен и врсту инвалидитета.


Удружење прибавља средства од добровољних прилога, донација, завештања , поклона, финансијских субвенција помоћи других сродних хуманитарних организација ,као и од учествовања на јавним конкурсима које организује град или Република на свим нивоима управе.


Удружење прибавља средства и организовањем семинара,предавања,концерата,д рамских и других уметничких перформанси и на други законом дозвољен начин.


Од 2011 је пуноправни члан Светске Уније особа са инвалидитетом World Disability Union (WDU) чије је седиште у Истанбулу.


Контакт подаци:


Удружења особа са инвалидитетом " Феникс"
Председник Удружења
Проф.Бранко Јокић
Контакт тел:064/162-55-80

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 септембар 2017 15:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015