Logo
Одштампајте ову страницу

Апел за помоћ да председник удружења особа са инвалидитетом отпутује на конгрес у Турску

Оцените овај чланак
(3 гласова)

wdudavetБЕОГРАД -Удружења особа са инвалидитетом „Феникс“ помаже особама са инвалидитетом Србије и Београда.

 

Представници овог Удружења су позвани на генерални конгрес Светске Уније особа са инвалидитетом који се одржава од 11 до 14 маја 2018 у Турском лучком граду на источном Медитерану.

 

Одлазак представника особа са инвалидитетом Србије на конгрес Светске Уније особа са инвалидитетом је веома значајан ове године ће представници особа са инвалидитетом из 83 државе света са свих шест континената доћи на конгрес да размене искуства и установе колики је био напредак положаја и права особа са инвалидитетом у свету у односу на прошлу годину.

 

Представници овог Удружења су добили информацију од Турске авио компаније Turkish Airlines чије је седиште у Кнез Михаиловој улици број 9 да имaју преподневни лет 10 маја у девет сати и петнаест минута.

 

Председник овог Удружења професор Бранко Јокић болује од мишићне дистрофије и креће се уз помоћ електромоторних инвалидских колица. Прошле године је изабран за члана борда директора Уније у сектору за поштовање закона и права особа са инвалидитетом на глобалном нивоу.

 

Ово удружење је упутило апел за новчану помоћ у износу од 1000 евра за једну авио карту, хотелски смештај и рекламни материјал који би презентовао особе са инвалидетом Србије и Србију.

 

Удружење "Феникс" је добровољно, невладино и непрофитно Удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области промовисања и помоћи особама са инвалидитетом Србије свих категорија. Наше Удружење окупља особе са инвалидитетом из свих градова Србије без обзира на облик,степен и врсту инвалидитета.Удружење прибавља средства од добровољних прилога, донација, завештања, поклона, финансијских субвенција помоћи других сродних хуманитарних организација ,као и од учествовања на јавним конкурсима које организује град или Република на свим нивоима управе.

 

Удружење броји 100 чланова прибавља средства организовањем.

 

 

семинара,предавања,концерата, драмских и других уметничких перформанси и на други законом дозвољен начин.

 

Од 2011. године је пуноправни члан Светске Уније особа са инвалидитетом World Disability (WDU) чије је седиште у Истанбулу.

 

Контакт тел:064/162-55-80


Адреса:Ул.Делови бр 23/7 Ресник 11231 Београд

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 17:41
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015