A+ A A-

Супернатурал фестивал 25. април у Ботаничкој Башти

Оцените овај чланак
(2 гласова)

beesupernaturalСупернатурaл фестивал под слоганом „Bee Supernatural“ ове године одржаће се у суботу, 25. априла у Ботаничкој Башти, Јевремовац у центру града а тема овогодишњег фестивала је Пчела.

 

Фестивал ове године има мисију да скрене пажњу јавности и доносиоцима одлука, да је приоритет заштита и унапређење станишта пчела.

 

Међународни „Earthwatch“ Институт је на последњем састанаку у Лондонском друштву „Роyал Геограпхица“л прогласио пчеле најважнијим бићима на планети Земљи. 70 одсто светског биодиверзитета зависи искључиво од пчела, а полинација, или опрашивање - можда и најважнија функција пчела - омогућава биљкама да се размножавају. Без пчела, поручено је, фауна на планети би полако почела да нестаје.

 

Нажалост, пчеле су угрожене, а главни разлози смањења броја пчела јесу неконтролисана употреба пестицида, недостатак цвећа и дефорестација (крчење шума). Бројни активисти из овог разлога захтевају да се одмах забрани употреба пестицида, да почну да се користе природне алтернативе, а здравље и опстанак пчела постави на врх приоритета. Подсетимо и још на славну реченицу: "Ако пчеле нестану, људи имају још четири године живота.“

 

На Bee Supernatural фестивалу уз музички програм за децу и одрасле, биће организован мали сајам меда и пчеларства, сајам медоносног биља, као и дебате на тему заштите пчела. На фестивалу ће бити организоване разне породичне радионице и представљање организација које се баве заштитом природе.

Supernatural фестивал је традиционални фестивал који се одржава сваке године крајем априла и који прославља Међународни дан планете земље.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 13 фебруар 2020 18:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани