Logo
Одштампајте ову страницу

Сунце и цвеће се враћају кући – башта у срцу сајма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

hortikulturafgfggfgfgЖивот није негде другде, наш је и љубоморно га штитимо. Зато сваки пут, као раскошна мајска ружа, своје најлепше изданке пусти управо на Београдском сајму, у најлепшој башти његовог срца.

 

А у тој башти, овог пута од 20. до 23. маја 2021. године, под сунцем нашег новог неба, процветаће 26. Међународни сајам хортикултуре „БеоПлант Фаир“, са његовим већ традиционалним пратиоцима – Изложбом лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и Изложбом баштенских и парковских машина „Мотоплантекспо“.

 

Како су на овом врелу живота и лепоте навикли, посетиоци ће се сусрести са различитим областима хортикултуре – узгајањем цвећа и цветног материјала, производњом садница и семенског материјала, воћарством, виноградарством, пчеларством, гајењем лековитог биља, узгојем и одржавањем зелених површина, механизацијом за хортикултуру, заливним системима, средствима за прехрањивање и заштиту биљака, пејзажном архитектуром. Освежиће поглед на естетику живљења и идејна решења за уређење врта, окућнице и балкона и разноврсне услуге и производе за љубитеље цвећа и зеленила. Моћи ће да директно од произвођача набаве саднице најлепшег цвећа, четинара и украсног биља, кактуса, сезонског цвећа, зачинских и ароматичних биљака.

 

Радно време манифестације биће од 10 до 18 часова за посетиоце, а још једна атракција за љубитеље хортикултуре свакако је и 5. Органиц Фест, посвећен органској производњи и баштованству, органским производима и здравој храни уопште.

 

Покровитељ Сајма хортикултуре је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије.

 

Подразумева се да ће у „башту у срцу Сајма“ посетиоци моћи да уђу бесплатно.

 

За цвеће – цвеће.

 

Извор: Београдски сајам


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015