Кућа Добрих Вести

Login

Радио Елементи о обновљивим изворима енергије и климатским променама из угла музичке индустрије

Оцените овај чланак
(4 гласова)

RADIOELEMENTIIII5656565Нови Радио Елементи, који се емитују у уторак, 25. маја, угостиће два саговорника који из различитих углова говоре о климатским променама.

 

У уторак, 25. маја, у 18 часова, на Радиоапарату, разговарамо о обновљивим изворима енергије и климатским променама, теми који постаје све алармантнија.

 

Један од гостију емисије биће Ђорђе Самарџија из енергетске задруге Електропионир. Ова задруга је подухват групе ентузијаста који се на разне начине баве обновљивим изворима енергије, иновативним начинима грађанског организовања и оснаживањем обичних људи да активно учествују у производњи еколошки одрживе електричне енергије.

 

У другом делу емисије причамо са Ненадом Пејовићем, гитаристом групе Канда, Коџа и Небојша, који је у последњем броју Елемената писао о повезаности климатских промена и музичке индустрије. Са Ненадом причамо о томе шта нам је све донело ново доба из позиције музичира и колико је важно да сви заједно конитинуирано промишљамо теме важне за средину у којој живимо.

 

У Радио Елементима разговарамо и са Аном Врбашки и Марком Дињашки, који чине музичко-позоришну трупу Alice in Wonderband. Oни су у оквиру манифестације Мај месец математике осмислили радионицу у којој, користећи тело као инструмент, уз помоћ музике, ритма и покрета упознају учеснике разних узраста са математичким феноменима и светом око нас.

 

Емисија Радио Елементи емитује се сваког последњег уторка у месецу, а све досадашње емисије могу се слушати на овом линку.

 

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

Извор: Кућа добрих вести/Елементаријум


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија