Кућа Добрих Вести

Login

Како пластична амбалажа може допринети очувању животне средине?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

KUT111111Последњих година сведоци смо само неким од последица које са собом носи загађење животне средине.

 

Све је теже игнорисати чињеницу да смо планету довели у опасност константим таложењем отпада и производњом материја које штете атмосфери. Гледајући у очи горућем проблему који се тиче свих нас, у потрази смо за решењима која ће нас спасити. Међутим, процес обнављања није једноставан, ни брз. Ипак, однекле се мора почети. Чак и оно што на први поглед делује безначајно, као што је савесно одлагање отпада, или избегавање производа који нису ецо фриендлy, и те како ће допринети решавању проблема. Потребно је имати иницијативу и учинити први корак. Како појединци, тако и мултинационалне компаније које се баве масовном производњом. С обзиром на то да је загађивача много, бавићемо се једним, али довољно великим и значајним за глобалну одрживост - пластиком. Питање је, да ли један од највећих загађивача може постати један од наших сарадника на путу ка здравијем и бољем животном окружењу?

 

Решење за загађење

 

Уколико се бавимо бројевима, и кажемо да сваке године направимо око 300 милиона тона отпада, тешко је замислити ту количину. Али, ако тај број претворимо у нешто што лакше можемо визуализовати, и кажемо како је та тежина готово једнака тежини читаве људске популације, застаћемо и замислити се. Пластика је око нас у готово свим животним сферама, и толико је ушла у употребу да, уколико би је нестало, наше функционисање би било знатно отежано. Оно што додатно брине је чињеница да је велика количина пластике направљена само за једнократну употребу. Попићемо флашицу воде, и једноставно је бацити, не питајући се шта је све било потребно жртвовати да би се она нашла у нашим рукама.

 

Идеално решење је, наравно, избацивање пластике из употребе. Међутим, тамо где то није могуће, потребно је развити алтернативне планове који ће допринети томе да пластика смањи своју улогу у загађењу. Препознајући проблем, компаније све више раде на производњи пластике која је биоразградива, која се може користити више пута, или у потпуности рециклирати. Иако стварају робу за потрошаче која је пилагођенија природним стандардима, компаније такође морају мислити и на материјале које користе током производње, транспотра и складиштења. Пластика, непоходна у многим производним процесима, такође се може редуковати или модификовати, и на тај начин допринети очувању животне средине.

 

                                                                       kut222222

 

Eco friendly кутије за одлагање

 

Једна од компанија која у својој производњи поштује природу и еколошки освешћено послује је и холандски произвођач пластичних кутија за одлагање, Schoeller Allibert . Имајући на уму колико пластике се потроши у производним процесима, Schoeller Allibert се успешно бори против употребе једнократне амбалаже, креирајући иновативне кутије за одлагање, као и друге продукте који на прво место, поред задовољења потрошача, стављају и бригу о планети. Стога је 100% разградива амбалажа велики сарадник у обнови и штедњи сировина. Резултат оваквог вида пословања је све већи број компанија из различитих индустрија које се одлучују за амбалажу која ће им уштедети новац и служити очувању природе.

 

Некада је тешко одрећи се свог комфора зарад вишег циља. Управо због тога је потребно направити компромисе, па поред бриге о околини, бринути о потрошачима. Пластика која је ецо фриендлy, и даље је у служби свих оних који је користе, па прелазак на овај вид производа, и даље гарантује висок квалитет. Вишекратно коришћење амбалаже смањиће ваше трошкове, па самим тим уштедети и време.

 

                                  kut33333

 

Променимо се на време

 

За мање од сто година, успели смо да пластику имплементирамо у наше животе толико да је тешко замислити живот без ње. Штетност оваков начина живота није мала, али, још увек постоји шанса да своје навике променимо и прилагодимо их планети на којој живимо. Мали кораци воде ка великим циљевима, па није узалуд правити их. Ако променимо начин на који посматрамо свет око нас, бићемо у стању и да му се прилагодимо. Смањење пластичног отпада, па тиме и емисија загађења, могући су, уколико почнемо да поступамо савесно, и уступимо место пластичним производима који ће донети еколошку револуцију.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 18 март 2022 11:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија