Logo
Одштампајте ову страницу

Јуниори возе две трке "Трофеја сајамских градова" 19. и 20 маја у Новом Саду

Оцените овај чланак
(0 гласова)

bsv-uvodnaБициклистички савез Војводине и клуб Вело из Новог Сада организоваће 19. и 20. маја 13. јуниорске трке за УЦИ бодове у категорији 1.1 „Трофеј сајамских градова“.

- Ове трке уживају огроман углед у региону – истакао је на конференцији за медије мр Драган Лукач председник Регионалне привредне коморе Новог Сада, који је и председник организације трке.

- У госте ће нам доћи 12 екипа, шест иностраних и шест домаћих и на веома атрактивним стазама очекујемо узбудљиву и неизвесну борбу.

Учествоваће две селекције из Бугарске, као и екипе уз Мађарске, Хрватске, БиХ и Румуније. Од српских тимова, стартоваће јуниори Партизана, Црвене звезде, Металца из Краљева, Борца из Чачка, Спартака из Суботице и Шида.

Директор трке Небојша Субић обавестио је да ће се прва трка возити 19. маја на стази од 120 км Нови Сад - Каћ – Будисава - Ковиљ - Шајкаш - Будисава – Каћ – Жабаљ - Темерин - Бачки Јарак – Ченеј. Саобраћај ће бити обустављен само у време проласка каравана. Старт је у 14,45 часова а циљ око 17,45.

Друга етапа је 20. маја на изузетно захтевној кружној стази у Петроварадину, 25 кругова укупно 105 км. Старт је у 11 часова.

- Велику помоћ пружио нам је Град Нови Сад који је покровитељ трка, као и МУП и саобраћајна полиција који ће бринути о безбедности учесника - нагласио је директор трке Небојша Субић.

- “Трофеј сајамских градова” је уврштен у спортске манифестације од изузетног значаја за Нови Сад.

Директор организације трке је Јадранка Бјелица захвалила се Регионалној привредној комори Новог Сада на помоћи у организацији.

Прошле године у обе трке славили су бициклисти из Србије. У првој је победио Урош Јовановић из аранђеловачке Шумадијем, други је био Милош Борисављевић из Металца (Краљево) док је трећи стигао Марко Полумирац из Металца.

У дугој трци у Петроварадину, славио је Алекса Величковић из Шумадије. Милош Борисављевић из Металца стигао је други, док је трећи трку завршио
Марко Даниловић из чачанског Борца.

У недељу 20. маја од 10 часова, као увод у јуниорску трку у Петроварадину на стази од 37,8 км одржаже се трке “Дунавског купа”, највећег такмичења
рекреативаца, аматера и мастерса у региону које организују клуб Елит и БСВ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 мај 2012 18:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015