Кућа Добрих Вести

Login

Јовановић други у трећој етапи трке "Око Грчке"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

nebojsa-jovanovic-na-cilju-3-etape-uvodnaНебојша Јовановић репрезентативац крагујевачког Радничког освојио је друго место у трећој етапи трке „Око Грчке“ од Спарте до Метонија (135 км). Победио је Илиас Периклис (Грчка, Таблвер) у времену 3:40,00 часова.

Јовановић је друго место освојио у сјајном финишу, одспринтавши групу од четворице бициклиста и имао је 46 секунди заостатка за победником.

У великој групи са 1,06 минута заостатка на седмом месту етапу је завршио репрезентативац Радничког Жолт Дер, док је на 17. месту стигао возач Радничког Светислав Благојевић који на овој трци вози у мајици БКС из Бањалуке.

На 30. месту је завршио Драган Спасић из нишког Железничара МБН који је у Грчкој у тиму Хемус Тројан (Бугарска) док је 39. био такође возач Радничког
Горан Шмелцеровић у мајици БСК. На 38. месту стигао је лидер у каравану Словенац Врецер.

Млади српски бициклиста Ђорђе Стевановић на 47, Никола Козомара на 64. и Марко Станковић на 65. месту, као и Дејан Марић на 69. позицији имали су
заостатак од 22,30 минута.

- Jовановић је сјајно возио, као у најбољим данима и освојио је пет бодова за ранг листу. Са десетог места у генералном пласману дошао је на осмо. На
седмој позицији је Жолт Дер тако да имамо двојицу у првих десет у генералном што је изузетно добар резултат – каже селектор Радиша Чубрић.

- Италијани су на циљу протестовали јер је победник Периклис на волшебан начин после једне кривине „поправио“ временску разлику са десетак секунди на више од пола минута, па је било и окршаја песницама. На крају се све завршило временским казнама за Италијане. Етапа је била веома напорна, попели смо се за 50 км на 1.300 метара надморске висине и потом возили козјим стазама где је било веома тешко мењати дефекте. У четвртој етапи стартујемо из Олимпије и возићемо 135 км до Калаврите.

Врецер је сачувао вођство са временом 10:19,06 часова. Давиде Ребелин (Италија) на другом месту има четири секунде заостака, док је трећи са 54 секунди слабијим временом Грк Тамуридис.

Седми је Дер са 3,08, а осми Јовановић са 4,58 минута заостатка. Благојевић је на 20. месту, 31. је Спасић, а 32. Шмелцеровић са 6,36 минута слабијим временом. На 53. месту је Стевановић са 26,04, на 60. Станковић са 26,09, на 66. Мари са 33,19 и на 73. Козомара са 44,57 минута слабијим временом.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 15:23
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија