Logo
Одштампајте ову страницу

Отворен Сајам хортикултуре

Оцените овај чланак
(1 Глас)

img_8759_v_no1БЕОГРАД - Државни секретар у Министарству пољопривреде Дејан Крњајић отворио је данас на Београдском сајму Међународни сајам хортикултуре, изложбу лековитог биља и препарата од меда и изложбу баштенске опреме.

"Министарство пољопривреде ће у времену које долази поред свих подстицаја које има, изнаћи могућности да посебно обрати пажњу на хортикултуру", рекао је Крњајић.

Подсетивши да је министарство вишегодишњи покровитељ сајма и изложбе, он је навео да ова манифестација преставља најбољу синтезу природе и оно што природа најбоље може нама да пружи.

Принцеза Јелисавета Карађорђевић на сајму је отворила изложбу ,,Мали баштовани" у оквиру пратећег сајамског програма.

Ова изложба организована је у сарадњи са предшколским установама, а обухвата минијатурне баште које су изграђене уз коришћење лако доступних материјала из природе.

Значајан сегмент овогодишњег Сајма хортикултуре је изложба парковских и баштенских машина на којој више страних и домаћих дистрибутера представљају механизацију, опрему и прибор за уређење парковских и других зелених површина.

Почасни промотер овогодишњег сајма је председник Краљевског удружења љубитеља ружа Србије Радослав Петровић, иначе светски ауторитет у гајењу ружа и очувању старих врста, међу којима су неке сорте старе хиљаде година.

За науспешније учеснике сајма предвиђене су награде стручног жирија за разноврсност, квалитет и презентацију приказаних садржаја, које ће бити додељене последњег дана сајма - 7. априла.

Планирани су и изложба и такмичење средњих пољоприврендих школа у аранжирању цвећа, а на сајму ће бити изложени и радови студената Одсека за пејзажну архитектуру Шумарског факултета Универзитета у Београду, који се односе на представљање идејних решења за адаптацију равне терасе-крова изнад хале 3А и њено претварање у зелену оазу.

                                     Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 април 2013 02:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015