Logo
Одштампајте ову страницу

“Новостине” брезе - пример на који треба подсећати

Оцените овај чланак
(3 гласова)

brezeБЕОГРАД - Новинска кућа “Новости” засадила је 10. априла 2012. године 30 младица бреза на Дорћолском кеју, које и данас улепшавају тај део града и у којима уживају многобројни пролазници.

На оближњој плочи фиксираној за камен, одлично уклопљеној у целокупни амбијент, сви ти подаци су и записани, тако да их пролазници могу прочитати.
Многобројним бициклистима, возачима ролера, шетачима, онима који се ту сунчају на посебно направљеним дрвеним лежаљкама, или се баве разним спортским активностима, посађене брезе не само да улепшавају видик, већ и побољшавају здравље плућа повећавајући количину кисеоника у ваздуху. Када ускоро још порасту, биће и одличан извор хладовине.

И медијске кући у акцији очувања природе

Тог априлског дана прошле године, у организацији “Новости”, а ради озелењавања нашег главног града, посађена су стабла брезе уз шеталиште код куле Небојша, на платоу између куле и Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић". Садили су их глумци, спортисти, музичари, јунаци „Новости“, а прве младице посадили су Бајага и Бора Ђорђевић.
Пример који показује да и медијске куће могу да направе одличан еколошки потез и дају позитиван пример у томе како треба чувати нашу Планету и средину у којој живимо.
На позитивне примере треба увек подсећати, јер они морају да буду подстицај другима. Зато то чини и “Кућа добрих вести” која подсећа, из живота једног нашег суграђанина Ђорђа Самарџије, чију смо причу недавно објавили под називом “Желим да будем добар предак”, да у животу, према његовој рачуници, просечни становник Србије треба да посади између 350 и 400 стабала дрвећа, како би поништио ефекте загађивања, односно целокупну количину угљен диоксида (CO) коју емитујемо за свога живота. Он је, рецимо, са родитељима посадио воћњак и сам је стигао до броја од 370 стабала посађеног дрвећа.
Следимо овакве примере и свима ће нам бити боље и здравије. Оставимо и ми нашим будућим само добра дела и добре примере.

                                                                                                                                                   Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 28 април 2013 19:47
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015