Logo
Одштампајте ову страницу

Буквић победник осме трке "Дунавског купа"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

logo-dunavski-kup-uvodnaАПАТИН - Милош Буквић, бициклиста екипе “Трка кроз Србију”, победио је, а његов сувозач Драгослав Симић је освојио друго место у осмој трци “Дунавског купа”.

На овом највећем такмичењу аматера, рекреативаца и мастерса у региону,  које је одржано 8. јула у Апатину, треће место у  спринту групе од четворице возача, освојио је Милош Војнић из суботичког Спартака, док је четврти био Миле Дракулић (Кикинда).

Возили смо по веома топлом времену  и на сунцу је било и више од 40 степени. Првих 15 -так километара је дувао ветар у леђа и ишло се преко 50 километара на час. Било је доста покушаја бегова, али се тек после првог пролазног циља на 30. километру одвојила, како се касније  показало, победничка група, у којој су били, уз мене, и Симић, Дракулић и Војнић, каже победник Милош Буквић.

- Нама је овај успех утолико важнији, јер је сада екипа “Трке кроз Србију” убедљиво прва у генералном пласману тимова, а чак четворица наших возача су у првих десет у генералном пласману.

На  пригодном ручку и дружењу подељене су и награде. Директор “Дунавског купа”.  Тибор Тарјан се захвалио организатору трке - клубу АС из Апатина и позвао на ново дружење у Бачком Петровцу 28. и 29. јула на Шампионату Србије  за аматере и мастерсе у хронометру, друмској трци и критеријуму.

Резултати осме трке „Дунавског купа“, стаза  Апатин - Богојево – Бања Јунаковић (75 км):

1. Милош Буквић 1:48,19 часова (просек 39,7 км на час),

2. Драгослав Симић (обојица „Трка кроз Србију“),

3. Милош Војнић (Спартак, Суботица),

4. Миле Дракулић (Кикинда) – сви у времену Буквића,

5. Милан Драгојевић (Спартак) + 42 секунде итд.

Генерални пласман:

1. Александар Мирковић (Фанатик, Нови Сад) 531 бод,

2. Горан Никић (Војводина) 217,

3. Дејан Долашевић („Трка кроз Србију“) 210,

4. Димитрије Долга (Елит) 201.

5. Милош Војнић (Спартак) 197,

6. Милош Буквић („Трка кроз Србију“) 145,

7. Дејан Васиљев  (Спартак) 166,

8. Драгослав Симић 161,

9. Душко Беара (обојица „Трка кроз Србију“) 161,

10. Хајрудин Трле (Тузла) 158 бодова итд.

Екипе:

1. „Трка кроз Србију“ 893 бода,

2. Спартак 623,

3. Војводина 602,

4. Елит Нови Сад 511,

5. Тузла 508,

6. Једнота Шид 434 бода итд.

Програмом јубиларне – 20. манифестације Дувански куп, која је званично свечано отворена уз прву трку 4. марта ове године у Новом Саду, предвиђене су укупно 23 бициклистичке трке, плус финале.

У оквиру овогодишњег Дунавског купа, одржавају се цикло-крос трке, мтб трке, цикло – туризам трке, друмске трке, кружне трке, брдске трке, трке на испадање, трке на хронометар, критеријум трке...

Програмом манифестације је, такође, на појединим тркама, као увод, предвиђено одржавање трке Малог дунавског купа (U13) и/или Дунавског пара-сајклинг (cycling) kupa (за особе са инвалидитетом), као и рекреативне туре Дунавског купа (за цикло-туристе).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 јул 2012 12:27
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015