Logo
Одштампајте ову страницу

Canon – фотографије за бољу планету

Оцените овај чланак
(6 гласова)
Sat za nasu planetuБЕОГРАД – Компанија Canon традиционално се и ове године придружује глобалној акцији „Сат за нашу планету“ коју организује Светски фонд за природу (WWF) ради подизања свести о потреби спречавањa глобалних климатских промена.
Као и претходне године у акцији ће учествовати домаћи, талентовани фотографи који ће 29. марта, током трајања ове акције, фотографисати градове и општине у Србији, које су се до сада прикључиле акцији. У тим срединама ће, како најављују организатори, од 20,30 до 21,30 часова, на великом броју атрактивних локација бити искључена јавна или декоративна расвета.
Тако ће компанија Кенон (Canon), као пријатељ Светског фонда за природу (WWF) и ове године позвати све грађане да се одазову акцији, а фотографе да је забележе кроз своје објективе и слањем својих фотографија даље у свет изврше утицај на даље проширење ове и сличних манифестација којима - корак по корак чинимо бољим свет у коме живимо.
Canon фотографи ће тада забележити упечатљиве кадрове са и без осветљења и кроз своје фотографије, послате даље у свет, поставити наше градове на листу уз познате светске престонице, попут Париза, Сиднеја, Токија, Лондона и других.

Симболично буђење света

Ово симболично буђење света се од 2007. године одржава сваке последње суботе у марту, и покреће све више појединаца, али и компанија да гашењем светала и осталих елекричних уређаја учине први корак ка очувању животне средине. Погледајте како је то било 2013. године.
Успостављањем дугогодишње сарадње са организацијом WWF, компанија Canon жели да потврди своју друштвену и еколошку одговорност ван пословног домена.
Canon је постао фото партнер WWF-а у очувању животне средине 1998 . године и тако се укључио у групу одабраних мултинационалних компанија које улажу значајна средства да помогну еколошки опоравак планете и остваре заједнички циљ – хармонију између људи и природе.
 
Извор: Кућа добрих вести

Последњи пут измењено четвртак, 27 март 2014 16:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015