Кућа Добрих Вести

Login

Врбас пун куглашке младости

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1VRBASkAMPSADRaGOJLOVICEMSTOJIUSREDINIВРБАС - Куглашки савез Србије и Министарство омладине и спорта организовали су камп талената у Врбасу на коме је од 6. до 13. јула боравило 25 полазника (десет девојчица и 15 дечака) под стручним вођством селектора јуниора Војка Павловића, селектора кадета Драгана Фатовића, селектора кадеткиња Љубомира Штетина и професора физичког васпитања, репрезентативке и шампионке Србије Марије Кресовић (девојачко Гајин).


Камп је обишао и председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић и захвалио се Министарству омладине и спорта Србије на подршци програмима савеза за школовање младих спортиста.
- Једино нам је жао што су средства за кампове ове године умањена, па смо одржали само једну смену са 25 полазника. Много је талентоване деце остало без прилике да похађа камп. Кроз овакве кампове прошла је већина наших освајача медаља на Светским куповима и Шампионатима света у свим категориама  у последњих десет година и они су доказ да је веома важно да кампова буде и у будућности и да што више младих кроз њих прође - истакао је Урош Драгојловић.
У мају идуће године у Шпајхерсдорфу у Немачкој одиграће се два  велика такмичења – Светски куп за пионире (3 -6. мај) и Шампионат света за кадете (7-12. мај). У камп је селекторски тим позвао куглашице и куглаше који по годиштима могу да конкуришу за ова такмичења. Најмлађи учесници били су Наташа Лазаревић („Тоза Марковић“, Кикинда), Ања Старјачки(Банат, Зрењанин) и Марко Радвањи из Врбаса сви рођени 2001.

1VRBASKAMPSVIМеђу полазницима били су и освајачи светских медаља ове године: Кристина Љубенковић из београдског Победника, која има бронзу у миксу са Аленом Кујунџићем са кадетског Светског купа у Брну и Марко Антић, члан јуниорске селекције Србије која је освојила светско злато са светским екипним рекордом такође у Брну. У кампу је била и Хермина Лукач из Пионира која је лане била, са Љубенковићевом, у кадетској репрезентацији која је освојила бронзу на Шампионату света и Божидар Јуришић из  зрењанинског Кристала који има пионирску бронзу са Свеског купа у Бауцнеу 2012.
- Програм смо испунили у потпуности и захваљујемо се домаћинима у спортскм центру „Драго Јововић“ у Врбасу на изузетном гостопримству и сјајним условима за рад, јер нам је на располагању била и сала, атлетска стаза и базени – истакао је Војко Павловић.
Демонстратори  у кампу били су Вилмош Заварко вишеструки светски шампион и некадашњи светски рекордер, који је оборио 716 чуњева, 12 више од рекорда куглане (704), чији је иначе власник, и Ален Кујунџић победник кадетског Светског купа ове године у Брну, бронзани у миксу са Кристином Љубенковић са истог такмичења и члан јуниорске селекција Србије шампиона света са екипним светским рекордом на СП такође у Брну.
1VRBASKAMPANTICSATORTOM2У току кампа, 18. рођендан прославио је Марко Антић и добио на дар прекрасну торту коју је поделио са полазницима и гостима. Вилмош Заварко му је рекао да му је за рођендан поклонио – 716 чуњева...
Са кампа су полазници и стручни штаб још једном, носећи траспарент и мајице позвали све спортисте да наставе да помажу пострадалима у поплавама слањем СМС поруке на 1003.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 12 јул 2014 15:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија