Logo
Одштампајте ову страницу

Састанак о одрживом развоју слива реке Саве

Оцените овај чланак
(1 Глас)

savicarecica343434БЕОГРАД - Састанак држава страна Оквирног споразума о сливу реке Саве (Републике Србије, Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и Републике Словеније) има велики значај за прекограничну сарадњу у области вода, усмеравање конкретних активности држава и тражење заједничких решења за одрживи развој у сливу реке Саве.


Шести по реду, тај скуп ће се одржати 1. јуна у Палати Србије, са почетком у 9 часова, најавило је Министарство пољопривреде.


Оквирни споразум о сливу реке Саве потписан је 2002. године (на снагу је ступио 2004. године) и стратешки циљ му је прекогранична сарадња држава страна ради обезбеђења одрживог развоја региона у сливу реке Саве ради:


- успостављања међународног режима пловидбе реком Савом и њеним пловним притокама,
- успостављања одрживог управљања водама и
- предузимања мера за спречавање или ограничавање опасности, као и за смањивање и уклањање штетних последица узрокованих поплавама, леда, суша и случајева испуштања опасних материја у воде.


Састанак се организује на високом министарском нивоу, уз учешће представника међународне заједнице. На састанку ће бити размотрен напредак у имплементацији Оквирног Споразума о сливу реке Саве као и кључна питања у вези са управљањем поплавама у сливу, разменом информација, обновом пловидбе на пловном путу реке Саве као и смерницама за даљу сарадњу држава у сливу.


На састанку ће бити донета и Декларација са смерницама за даље спровођење Оквирног споразума а презентоваће се и резултати рада Међународне комисије за слив реке Саве, као и заједнички резултати савских држава постигнути у имплементацији Оквирног споразума.


Детаљније информације о овом састанку и сви пратећи документи доступни су на веб страници Савске комисије – 


Домаћин састанка је Влада Републике Србије, а организатор Међународна комисија за слив реке Саве, институција која усклађује напоре свих држава везано за очување и развој реке Саве.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 31 мај 2016 22:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015