Logo
Одштампајте ову страницу

Башта пред зиму – брига о цвећу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bozur454545Уколико смо „поспремили“ по башти, направили компост и заштитили тек изникле биљке, време је да се постарамо и за луковице које не могу да презиме на отвореном. Уколико земља још није промрзла ово је последњи тренутак за вађење кана, гладиола и георгина.

 

Такође проверите да ли сте посадили луковице лала, нарциса и крокуса.

 

Луковице се могу засадити у саксције и на пролеће их укопати у башту. На овај начин ћемо лакше користити садни материјал за наредну сезону. Засађене луковице држати око 10 недеља у подруму.

 

Осетљиве биљке као што су родендрони и хортензије ушушкати сувим лишћем, сламом или гранчицама четинара. Млада стабла четинара треба увезати како се под теретом снага не би биљке оштетиле и изгубиле свој облик.

 

Сувим лишћем или компостом прекрити коренов врат клематису, а парковске руже орезати на 60 центиметара висине и огрнути.

 

Уколико је време лепо, на површинама под перенама орезати прецветале стабиљке, преполовити бусење и размножити биљке.

 

 Ово је добро време и за дељење божура.

 

Након обављеног посла башта је спремна да дочека први снег.

 

Извор: Organskabasta.org/Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015