Logo
Одштампајте ову страницу

Трибина о схватању еколошких проблема у религијама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ekosvestttttБЕОГРАД – У Дому омладине вечерас са почетком у 19 часова биће одржана трибина „Еколошки проблем из перспективе јудео-хришћанског и исламског предања.


Ова трибина је део циклуса трибина „Религија у историји“.


Скуп организују Библијски културни центар и Дом омладине Београда, а учесници су др Сеид Халиловић, Јован Благојевић. Модератор: Сергеј Беук, уредник програма.


Еколошки проблем је један од најзначајнијих проблема савременог света. Ово је тема која може да се посматра из различитих перспектива, а у новије време једна од тих перспектива је свакако и религијска.


Шта нам јудео-хришћанска религија може рећи на ову тему? На који начин се Бог, свет и човек представљају у јудео/ хришћанским изворима и како правилно разумевање њиховог односа може да утиче на формирање еколошких ставова? На који начин се о овом проблему може говорити из перспективе ислама, и то пре свега из перспективе његових филозофско мистичких предања? У којој мери еколошко освећивање верујућих и подсећање на њихову еколошку одговорност може да допринесе решавању еколошког проблема?

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 март 2017 23:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015