Logo
Одштампајте ову страницу

Глобална акција “Сат за нашу планету” 25. марта

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Sat495485945БЕОГРАД - У суботу, 25. марта, гашењем светла од 20:30-21:30 сати, сви становници света се могу укључити у највећу глобалну акцију „Сат за нашу планету“.


Суочавање са последицама климатских промена мора постати наша реалност, а Светски фонд за природу (WWF) нас на то подсећа и ове године организацијом десетог, јубиларног Сата за нашу планету.


Позвани су сви градове и општине да се укључе у ову акцију тако што ће у суботу, 25. марта, од 20:30 до 21:30 сати искључити јавну и декоративну расвету која освјетљава главне знаменитости града или тргове.


Глобална акција „Сат за нашу планету“, у свету позната као Earth Hour, обележиће се на свих шест континената. У WWF-у верују да ће ове године учествовати још више земаља него прошле године када их је било 178.


У Србији је учествовало 85 градова, 180 школа, 92 невладине организације и 75 компанија, док је током главне манифестације спектакуларна 3Д мапинг пројекција обасјала порукама и фасаду Скупштине града Београда.

 

 


Од 2007. године акција „Сат за нашу планету“ укључила је бројна предузећа, организације, владе и стотине милиона људи у више од 7.000 градова.


WWF од самог почетка спровођења ове акције подстиче појединце да делују по питању климатских промена. Један сат који проводимо у мраку требало би да послужи као подсетник да морамо осигурати одрживу будућност наше планете.


Најпознатије светске знаменитости поновно ће бити симбол „Сата за нашу планету“, очекује се да ће се Ајфеловом торњу, римском Колосеуму или лондонском Биг Бену искључивањем јавне и декоративне расвете 25. марта од 20:30 до 21:30 сати придружити и зидине Калемегданске тврђаве, мостови, Стари двор, Дом Народне скупштине, споменик Кнезу Михаилу, Храм Светог Саве, Петроварадинска тврђава, Нишка тврђава и многи други објекти.

 

„Сат за нашу планету“ (Earth Hour) је глобална еколошка иницијатива WWF-а.

 

Појединци, предузећа, владе и заједнице позвани су да искључе светла на један сат у суботу 25. марта 2017. у 20:30 и тиме покажу своју подршку за еколошки одрживо деловање. „Сат за нашу планету“ почео је у једном граду – Сиднеју 2007. године и до 2016. укључио је стотине милиона људи у 178 земаља широм света и ушао у историју као највећа глобална волонтерска акција икад организована.


WWF је једна од највећих, широм света признатих, независних организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља.


Мисија WWF-а је да заустави уништавање животне средине и да створи будућност у којој људи живе у складу са природом путем очувања светске биолошке разноврсности, одрживог коришћења природних ресурса и смањења загађења и претеране потрошње.

 

Више информација на: wwf.rs

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 13 март 2017 15:21
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015