Logo
Одштампајте ову страницу

Почело пријављивање школа за другу годину WWF академије за природу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

petnickojezeroWWF академија за природу отворила је своја врата за пријем друге генерације полазника и будућих амбасадора заштићених подручја, а пријављивање ће трајати од 1. априла до 10. маја текуће године.

 

 

WWF академија за природу део је WWF-овог програма „Заштићена подручја за природу и људе", а осмишљена је тако да наставници и ученици из основних и средњих школа науче како да живе на одржив начин и активно и креативно заштите природу.


У мају се навршава крај првог циклуса WWF академије за природу, а обележили су га бројни сусрети школских тимова и запослених у управи пет заштићених подручја обухваћених пројектом, односно националним парковима Ђердап, Тара и Фрушка гора, Специјалним резерватом природе Горње Подунавље и Пределом изузетних одлика Авала. Циљ сарадње амбасадорских школа и управљача заштићених подручја је првенствено зближавање ђака из околине заштићених подручја са његовим природним вредностима, затим разумевање важности заштите природе и њеном потенцијалу за развој локалне заједнице, као и осмишљавање начина за промоцију природних и културних вредности.

                                 akadmeijazaprirodu
Резултати рада првих амбасадорских школских тимова су бројни, а међу њима су и филмови и позоришне школске представе на тему заштите природе, изградња мини заштићеног подручја у школском дрворишту, осмишљавање и продукција промотивних материјала, фото изложба, као и многи други.


Мисија WWF академије за природу је да образовањем деце на тему важности очувања природе постигне сигурну и одрживу будућност за све нас. Форма предавања и едукативних активности је креативна, узбудљива и пријемчива младима, са жељом да се присетимо да је ипак природа учионица која има још пуно тога да нас научи на занимљив начин.
Програм академије ће и ове године обухватити теме које ће поред осталог говорити о заштићеним подручјима, њиховом значају за људе и природу, о еколошком отиску, односно животном стилу и утицају људи на природу, као и о активном учешћу грађана у очувању природе.


WWF академија за природу део је образовне компоненте великог регионалног пројекта „Заштићена подручја за природу и људе“, који је започет у октобру 2015. и трајаће до октобра 2019. године, а направљен је како би се побољшала комуникација са локалном заједницом, њено укључивање у управљање заштићеним подручјима, развили образовни програми, те туристичке понуде које ће унапредити посећеност и развој заштићених подручја.


Пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“ се у Србији спороводи у сарадњи са националним парковима Тара, Ђердап, Фрушка Гора и ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Војводинашуме“, а финансира га Шведска међународна развојна агенција - Сида.

 

Извор: Кућа добрих вести/WWF


Последњи пут измењено среда, 05 април 2017 21:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015