Logo
Одштампајте ову страницу

Сајам идеја и додела награда најуспешнијим пројектима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ekodijeeeeeeeeБЕОГРАД - Сајам идеја и додела награда најуспешнијим пројектима у оквиру борбе против климатских промена, организује данас Министарство животне средине, са почетком у 11,30 часова, у хотелу „Radisson Blu Old Mill Hotel“.

 

Међу сто пријава биране су најуспешније, пристигле на упућен јавни позив Министарства заштите животне средине у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој УНДП у оквиру Изазова за иновативна решења за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште и борбу против климатских промена, на нивоу градова и општина.

 

Од преко 100 пријава одабрано је 25 најиновативнијих идеја и тимова који ће добити финансијску и стручну подршку, а још девет изабраних моћи ће да користе услуге “Климатског инкубатора”. Награђени пројекти представљени су кроз цртеже, прототипове и описе идеја у простору Хотела.

 

Изазов за иновативна решења упућен је у оквиру петогодишњег пројекта “Локални развој отпоран на климатске промене”, који има за циљ да се, кроз партнерство јавног, приватног и цивилног сектора, смање емисије гасова са ефектом стаклене баште и локалне заједнице у Србији учине отпорнијима на промене климе.

 

Пројекат спроводи Министарство заштите животне средине, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ). Партнери на Пројекту су Делегација Европске уније у Републици Србији, Влада Краљевине Шведске, Влада Швајцарске и национални партнери попут Фонда за иновациону делатност и Сталне конференције градова и општина.

 

Сајму идеја и додели награда најуспешнијим пристиглим пројектима у оквиру јавног позива за иновативност у одговору на климатске промене, присуствоваће и министар заштите животне средине Горан Триван.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 април 2018 12:19
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015