Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал земунских чамаца и кајака

Оцените овај чланак
(1 Глас)

baloniБЕОГРАД - У недељу, 24. јуна од 10 часова, одржаће се Фестивал земунских чамаца и кајака на Земунском кеју, испред Кајак кану клуба Земун (Кеј ослобођења 73).

 

Манифестација на којој се очекује учешће више од 300 такмичара из 15 клубова одржава се већ 72 године заредом а ове године и под покровитељством Секретаријата за привреду града Београда.

 

Током фестивала биће организоване трке у мини кајацима, у великим такмичарским чамцима, као и дефиле свих пловила и чамаца које је могуће покретати веслањем. Посетиоци ће моћи да уживају и у изложби чамаца, весала и осталих предмета који се користе за веслање.

 

Земун са својим широким излазом на Дунав, већ традиционално је град чамаца и чамџија а Кајак кану клуб Земун – центар окупљања веслача као један од најстаријих спортских колектива у Београду и Земуну.

 

Основан је још 1946. године, а његови такмичари су бележили бројне резултате на домаћим и међународним регатама. Овај клуб на Дунаву везује младе за реку и чамце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 јун 2018 19:45
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015