Logo
Одштампајте ову страницу

Дани друштвеног и социјалног предузетништва у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

socialentperepasdfdfd454545454Манифестација "Дани друштвеног и социјалног предузетништва у Новом Саду" биће одржана од 11. до 12. октобра 2018. године на Економском факултету у Новом Саду, у организацији Кластер социјалног предузетништва Војводине – Каспев.

 

Манифестација има за циљ да упозна друштвену заједницу у Новом Саду са моделом друштвеног предузетништва.

Кроз два дана предавања стручњака из области друштвеног и социјално предузетништва биће покривене теме од основног концепта социјланог предузетништва, преко праваца развоја и могућности за развој социјалног предузетнитштва до практичних решења и модерних трендова у развоју социјалног предузетништва. Предвиђено је да током догађаја учесници дискутују и остваре заједничку интеракцију.

Поред наведених активности, циљ овог пројекта је на подизању свести о значају друштвеног и социјалног предузетништва у граду Новом Саду али и шире. Пројекат је подржан од стране Управе за привреду и туризам града Новог Сада.

Локација догађаја је Економски факултет, Доктора Симе Милошевића 16 у Новом Саду, а битну циљну групу представљају студенти, као будући носиоци друштвених промена и могући лидери друштвеног предузетништва.

Овај пројекат омогућио је спровођење иновативног приступа, праћење европских и светских трендова у области рада на позитивном имиџу социјалног предузетништва и његове видљивости у граду Новом Саду.

Кластер социјалног предузетништва Војводине КАСПЕВ је удружење друштвено одговорних малих и средњих предузећа која послују по принципима социјалног предузетништва, образовних институција и осталих учесника у области социјалног предузетништва.

КАСПЕВ је основан 2016 године. Чланице КАСПЕВ-а запошљавају око 250 особа са инвалидитетом што представлја преко 50% од укупног броја запослених у свим чланицама КАСПЕВ-а. Поред тога, чланице КАСПЕВ-а су успешне компаније које друштвено одговорно послују и запошлјавају особе са инвалидитетом и које теже да буду конкурентне и иновативне у својим делатностима.

КАСПЕВ је основан ради болје повезаности привреде, институција које се баве едукацијом и истраживањем и осталих учесника у области социјалног предузетништва у цилју:

- Повећања броја запослених особа са инвалидитетом
- Побољшања и подизања свести о значају социјалног предузетништва

- Повећање конкурентности и иновативности социјалних предузећа

 

Извор: Кућа добрих вести/УНС



Последњи пут измењено субота, 29 септембар 2018 19:41
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015