Logo
Одштампајте ову страницу

Додељена награда „Цвет успеха за жену змаја“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

CvetuspehaУдружење пословних жена Србије приредило је свечаност у земунском „Мадленијануму“ поводом две деценије свог постојања и при том доделило  награде најуспешнијим предузетницама „Цвет успеха за жену змаја“.

 

Прво место и титулу апсолутне шампионке и ,,Змајице над змајицама" заслужено је понела Љиљана Караклајић, власница и директорка предузећа „Dexpress“, које запошљава више од 1.000 људи, затим следи другопласирана др Јасмина Кнежевић, сувласница и директорка опште болнице „Бел медик“, док је на трећем месту ,,Змајица над змајицама" Гордана Ђурђевић, сувласница и директорка предузећа „Слово“ доо.

 

Први пут је установљено и додељено признање „Родно најсензитивнија компанија“ настало у оквиру пројекта „Равноправно у ланцу вредности“ који заједнички реализују Удружење пословних жена Србије, Координационо тело за родну равноправност и амбасада Холандије у Србији.

 

Признање се додељује великим компанијама које примењују пети принцип УН за оснаживање жена и које су пружиле најбољи модел укључивања жена у ланце добављача.

 cvetuspehaaaaaaa8989898

Победник је Делта доо а друго место поделиле су компаније „Вип Мобајл“ и Уни кредит банка.

 

 

Жена која гарантује поузданост и сигурност

 

Љиљана Караклајић је власница и директорка компаније „Dexpress“. Компанија представља лидера у курирској служби у Србији као најсигурнија и најперспективнија експресна курирска служба, која обавља пријем, пренос, испоруку и курирску доставу пошиљака.

 

Пре уласка у предузетничке воде Љиљана проводи 20 година у предузећу „Пошта Србије“ каоуправница поште, од ВИ - до поште Ван реда, а затим 2003. године прелази у приватну курирскуслужбу „City Express“ где остаје пет година на руководећој позицији, да би се потом одлучилаза покретање свог бизниса.

 

 ljkajankarajkandie

Године 2008. оснива сопствену компанију „Daily Express“.

 

 

Годину дана касније, 2009., купује компанију „YU-PD Expres“ (Југословенска пакетна достава) и претвара је у „YU-PD Expres“ – Dexpress“. Те године запошљава 164 радника, а данас, деветгодина касније, компанија укупно броји 1005 радника и има уговоре са више од 19.000регистрованих клијената.

 

Љиљана истиче да је за пословање веома важна била инвестиција у логистички центар који је „Dexpress“ учинио једином курирском службом са најсавременијим сортиром и системом за транспортовање пакета ове врсте на Балкану. Константан раст броја запослених (просечно 25%годишње), раст броја пакета као и прихода, улагања у модернизацију свих процеса, резултиратиме да Dexpress“ чврсто држи лидерску позицију на тржишту уу својим рукама.Иако су многи сумњали у профитабилност курирске службе, Љиљана је показала супротно – пореддомаћег тржишта, компанија „Д Еxпресс“ данас омогућава свим својим клијентима слање ипријем пошиљака из целог света, услугу од врата до врата и присутност у више од 210 земаља;располаже са 600 нових транспортних возила и 20 скутера који су у функцији услуга које нуде.Будући да су сигурност пошиљака и поузданост услуге највиши приоритет, „Dexpress“ омогућавада се комплетан процес испоруке прати и документује електронски, у реалном времену, коришћењем централизованог софтвера и ПДА уређаја који поседује сваки курир.

 

Ови уређаји дигитално памте потписе корисника, штампају рачуне и омогућавају коришћење платних картица,чиме се централизује управљање подацима и избегава свака могућност грешке. Сталним корисницима се додељује ИД картица која даље поједностављује поступак пријема пошиљке, јеруређај очитавањем њиховог јединственог кода аутоматски преузима све потребне податке.Тиме се знатно убрзава процедура, што је препознато као значајна предност када је реч опословним корисницима. Уређај аутоматски безбедном бежичном везом обавештава централнисофтвер „Dexpressа о пријему, статусу и одредишту пошиљке, чиме се прати цео њен ток и у сваком тренутку је могуће утврдити тачан статус и позицију пошиљке. По предаји пошиљке,могуће је пошиљаоца обавестити о безбедном пријему његове пошиљке на одредиште.Поред бројних награда Љиљана Караклајић је добитница и два признања „Цвет успеха зажену змаја“ – специјално признање за позиционирање на европском тржишту и признање„Златни цвет успеха за жену змаја“ које јој је додељено поводом десетогодишњицеманифестације „Цвет успеха“.

 

djurdjevic

 

Гордана Ђурђевић сувласница предузећа „Слово“

 

Мото ове предузетнице је да „Логика, имагинација и ентузијазам проблеме претварају у шансе“.

 

Гордана Ђурђевић, по образовању дипломирана економисткиња, сувласница је и директоркапредузећа „Слово“. Након завршеног Економског факултета у Београду запослила се у Словоливници, предузећу старом век и по, са исто толико старом технологијом. Основано једавне 1831. године, као ливница слова прве државне штампарије и било је једина фирма која себавила овом делатношћу у нашој земљи. У Словоливници је један од запослених био и АнастасЈовановић, први српски фотограф и литограф.

 

Током Горданиног напредовања, фирма је доживљавала амплитуде у пословању. Тражња заливеним словима се угасила, ливница слова је постала ливница калајне легуре. У том периоду Гордана је била директорка ливнице која је била и највећи произвођач калајне легуре у Србији.

 

Међутим, тражња се и за овим производом гасила.Донета је одлука да се производња диверсификује, да се уведу нове технологије, и да фирмапостане Кућа креативног дизајна у областима архитектонског, индустријског и промотивногобележавања, пружајући пун сервис услуга, од дизајна, пројектовања, производње, домонтаже производа.

 

Референце „Слова“ су хотели „Фалкенштајнер“, „Crowne Plaza“, „Radisson Blu“, Министарствоспољних послова Републике Србије, Народна банка Србије, амбасаде многих земаља у Србији...

 

                                                     knezvi

Предузеће је и највећи произвођач емајлираних натписа у региону – реч је о таблама са називимаулица, тргова, насељених места и кућним бројевима. Фирма поседује сертификате акредитованог института за дуг век трајања табли (трајност више од 20 година), а уведен је и ИСО стандард 9001:2008, сертификован од стране Војне контроле квалитета.

 

Данас је „Слово” извозно оријентисано и може се похвалити изласком на западноевропско тржиште као и сарадњом са мултинационалним компанијама, а 40% годишње реализације се оставарујеизвозом у Швајцарску и Немачку.

 

Упошљавају 22 радника, од којих је осам жена. Компанија „Слово“ је једно од 50 предузећа у Србији потписница Изјаве подршке 7 принципа оснаживања жена које промовише UN Women.

 

 

Гордана Ђурђевић је вишегодишња чланица Удружења пословних жена Србије и председницаОдбора за јавно заговарање, награђена је признањем „Планета Бизнис“ за значајан доприносразвоју предузетништва у Србији, затим признањем „Стваратељи за стољећа“ и др.Гордана је добитница признања „Цвет успеха за жену змаја“ у категорији„Најевропскија женска фирма“.

 

knecievif 

 

Јасмина Кнежевић – медицина, стара љубав

 

Др Јасмина Кнежевић, сувласница и директорка Опште болнице „Бел Медиц“, каже да је медицину заволела због својих родитеља, да јој је бизнис био „у крви“, а да су јој најважнији учитељи пацијенти од којих увек жели да чује сугестије, похвале и критике.

 

Пре него што је одлучила да уплови у предузетничке воде радила је као педијатар-пулмолог у Дечјој болници за плућне болести на Дедињу. Била је начелник на Одељењу за децу до три године, као и један од оснивача и предавача у Школи астме за лекаре, децу оболелу од астме ињихове родитеље. Такође, била је члан тима за припрему Националног водича за дијагностику и лечење астме.

 

Захваљујући доброј репутацији у докторским круговима, одлуци да жели да промени свој живот ивери да ће пут који одабере донети бољитак пацијентима и друштву, 1995. године оснива „БелМедик“. Тврди да је главни разлог уласка у предузетништво то што је схватила да у установи у којој је тада радила не може у значајној мери да утиче на промене и унапређење процеса рада и односа пацијент - доктор. Такође, истиче да је у однос са пацијентима, заједно сасупругом Миланом који јој је био и остао највећа подршка, унела емоцију и људскост, а то севишеструко вратило поверењем.

 

У почетку новца није било, изнајмљена је само једна соба у стану стоматолога са којим једељена чекаоница. Ординација је 2001. године прерасла у поликлинику, а 2005. године отворенаје Општа болница „Бел Медик“. Постепени раст и развој довео је до више од 450 стално запосленихи још толико консултаната, више од 300.000 клијената и простора од готово 10.000 метараквадратних.

 

Данас „Бел Медик“ ради на пет локација у Београду, које су повезане јединственим колцентром и интегрисаном компјутерском мрежом.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 31 октобар 2018 23:06
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015