Logo
Одштампајте ову страницу

Продајете стан? Ево како убрзати продају некретнине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

stanprodajadddddАко сте се одлучили на продају куће, стана или викендице, ево неколико корисних савета. Пре него што ангажујете агента за продају добро се информишите о могућностима и реалним ценама на данашњем тржишту некретнина.

 

Ако ставите превисоку почетну цену, Ваш оглас неће приметити онај део купаца који иначе траже некретнину у оквирима у којм би Ваша требала бити.

 

Погрешно је мишљење да ћете увек бити у могућности да прихватите нижу понуду јер постоји шанса да ту понуду никада и не добијете - кажу стручњаци за некретнине.

 

Осим превисоке цене, хендикеп у продаји могу бити ситни недостаци који се лако могу уклонити.

 

Већина купаца тражи некретнину која је у стању у којем није потребно никакво додатно улагање. Они купци који намеравају поправљати и сређивати, трошкове ће урачунати у своју понуду и понудити мање.

 

Оно што власницима стана и није хендикеп, власницима кућа може одиграти пресудну улогу - реч је о степену уређености дворишта и спољном изгледу грађевине.

 

Продајете ли кућу, будите свесни да ће је већина потенцијалних купаца прво погледати из аутомобила.

 

Ваша кућа има око 30 секунди да остави добар први утисак. Зато немојте штедети труда да ошишате траву, обојите ограду, покупите лишће или поправите олук.

 

Ваша кућа мора бити привлачна на први поглед, а у продаји кључну улогу може одиграти и уредност вашег дома.

 

Купац у 60 секунди процењује да ли жели ту да станује

 

Купци желе да виде чиста и светла улазна врата, кухињске елементе у добром стању, чисте тепихе и купатило - на томе пролазите или падате.

 

Присуство власника често може да смета купцима. Купац треба да се осећа као неко ко жели да живи у простору који разгледа, а не као провалник.

 

Савет о начину комуникације. Када вам потенцијални купац да понуду за некретнину, јако је важно да на њу одговорите што пре. Наиме, ако купац даје понуду, значи да је расположен за куповину. Чак и ако вам понуда не одговара, захвалите на њој.

 

Поправке да, али умерено

 

Не трошите превише новца на поправке и уређивање. Ако цена поправки подигне вредност ваше некретнине за више од 20 одсто, немојте рачунати да можете повратити тај новац.

 

Уклоните вишак намештаја

 

Уклоните сав намештај и личне ствари које Вам се чине непотребнима како би купци могли видети простор. Уклањањем вишка намештаја некретнина ће деловати пространије.

 

Будите спремни на преговоре о цени

 

Немојте бити крути у преговорима. У интересу је и Вас и купца да се договорите. Зато препустите свом агенту да преговара о условима и цени и прихватите његове сугестије.

 

Извор: Каматица


Последњи пут измењено четвртак, 31 јануар 2019 12:12
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015