Logo
Одштампајте ову страницу

БИЗИТ семинар: Како најбоље проћи кроз процес смене генерација у приватним компанијама?

Оцените овај чланак
(0 гласова)

SeminarrrrrrrВреме чини своје па оснивачи достижу лимите и одлучују да фирму уступе млађим генерацијама или да ангажују школоване менаџере којима би препустили своја овлашћења.

 

Тај пут је неопходан да би фирме опстале на дужи рок и напредовале, а резултат ће временом бити и промена структуре власништва, прерастање у акционарска друштва и проналажење стратешких партнера у земљи или иностранству.

 

Међутим, како обавити неминовну транзицију између оснивача и власника на нову генерацију, односно наследнике, управо је то тема БИЗИТ семинара “Приватне компаније данас и сутра” који, у сарадњи с Адизес институтом и Борисом Вукићем, PC Press организује 27. марта у Клубу посланика у Београду.

 

Борис Вукић, власник Adizes Southeast Europe ACEE

 

Семинар се бави транзицијом српске привреде из ране фазе акумулације капитала у тржишни модел који може да функционише на дужи рок. Код нас је тек почетком деведесетих година допуштена приватна иницијатива, што је резултирало оснивањем огромног броја фирми – 1988. године је у Србији било око 2900 предузећа, да би већ 1991. године тај број порастао на преко 30.000. Многе од тих фирми данас не постоје, али су неке од њих, захваљујући пре свега визији, упорности и способности њихових оснивача, порасле у моћне корпорације које чине основу домаћег пословања. Неке од тих фирми су у међувремену продате домаћим или страним гигантима, док су многе и даље под директном управом оснивача.

 

Семинар неће бити интересантан само за осниваче, наследнике и менаџере ових фирми, већ и за све оне који раде у њима и сарађују с њима, а посебно за оне који имају предузетничке намере у будућности. Окупили смо компетентну екипу предавача, предвођену Борисом Вукићем, кооснивачем компаније Adizes Southeast Europe ACEE и предавачем чије сте наступе с задовољством пратили на БИЗИТ-у.

 

Господин Вукић се већ неколико година бави моделима транзиције права и одговорности са оснивача на наследнике или професионални менаџмент, а недавно је објавио и књигу на ту тему, под насловом “Оснивачи, наследници, менаџери”. Придружиће му се предавачи с универзитета, правни стручњаци али и менаџери који су кроз ову трансформацију већ прошли.

 

Семинар ће се завршити панелима “Пензија да, мировина никада?” и “Од породичне фирме до компаније“. Биће то прилика за све учеснике да допринесу дискусији, поставе питања и изложе своја искуства, али и дилеме.

 

Лично присуство у Клубу посланика је једини начин да пратите и учествујете у програму, зато што се предавања и панели неће снимати нити емитовати на онлине каналима, а за детаље о семинару посетите сајт bizit.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 март 2019 13:43
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015